tisdag 29 januari 2013

Rapportperiod

Nu börjar rapportperioden snart och fjärde kvartalen ska presenteras. Det ska bli intressant att se verkstadsbolagen som kan vara en bra konjunkturmätare. Sandviks rapport idag var en besvikelse och aktien sjunker, dock ej med några stora fall.

Det andra som är intressant är utdelningarna som bolagen brukar presentera. Investor ökar utdelningen t.ex. I mina innehav tror jag att utdelningarna kommer ligga på ungefär lika nivå som i fjol. Möjligen lägre på totalen då Ratos och Tele2 troligen delar ut lite mindre pengar i år jämfört med fjolåret.

Kul vore även om bolagen kan vara lite positiva i kommentarerna om framtiden. Osäkerheten finns dock där som ett blött täcke över hela börsen. Med det i bakhuvudet blir det nog just det som kommer att lyftas fram även i rapporterna och kommentarerna från de verkställande direktörerna.

tisdag 15 januari 2013

H&M över förväntan

H&M-aktien stiger rätt bra idag efter att man släppt siffror över försäljningen under december månad. I slutet av året uppgick antalet butiker till 2809 stycken vilket är imponerande. Det är 319  nya butiker under året! En hög takt på expansionen vilket borde, under rätt förutsättningar, skapa bra tillväxt.

Jag tror på H&M fortsatt och ser fram mot utdelningen i vår. Ett kvalitetsbolag att låta ligga i portföljen och bara skapa avkastning åt en. Dippar kursen lite framöver kan jag tänka mig att öka i bolaget.

lördag 12 januari 2013

God fortsättning!

Inläggen haglar knappast vilket jag ber om ursäkt för. Har varit mycket att göra med studier, jobb och helgledigheter! Men nu är jag på banan igen med målet att fler inlägg ska komma.

Starten på börsåret är helt okej. Innehaven har ökat ganska bra.