onsdag 10 september 2014

Förstärker basen med TeliaSonera

Valde idag att köpa på mig lite TeliaSonera till portföljen. Det handlar i denna fasen om att bygga en stabil bas med trygga innehav som också ger bra utdelning till mig som aktieägare. Industrivärden och TeliaSonera är en stabil bas att dels förstärka men också bygga vidare på längre framåt. 

Visst, det är ingen "rolig" eller "spännande" aktie på det viset. TeliaSonera har jag mest för utdelning över tid. Det är ingen kursdubblare direkt. Däremot så var kursen nu rätt så lockande, fick 200 aktier á 49,82 kronor. Inte på något vis botten men inte heller toppnotering för aktien. Tror det kan bli bra över tid. Bolaget har ju backat rent kursmässigt sedan årsskiftet. Nu har ju också operatörerna börjat ta betalt för datatrafik på ett nytt sätt vilket bör kompensera för tappet i och med att samtal knappt kostar längre. 

Nu återstår det väl bara att byta operatör när nya iPhone6 släpps. Har idag Tele2 men det känns som aktieägare bättre att betala fakturan till "det egna bolaget". Men men, det handlar även om andra saker som att hitta en lämplig prisplan etc. Vi får se hur det går, men ska undersöka saken i alla fall. 

lördag 6 september 2014

Gratisbatteri till iPhone 5? Spartips!

Det här tipset är ganska smalt och gäller dig med en iPhone 5. Ni som inte har en sådan telefon kan sluta läsa redan här om ni så önskar.

Apple har gått ut med ett så kallat "Utbytesprogram" för vissa serier av iPhone 5. Det handlar om batteriutbyte då batteriet i vissa tidiga serier har ett fel som gör att det laddar ur onödigt fort. Jag själv har upplevt att mitt batteri på min telefon betett sig ytterst märkligt där stora hopp från ca 60% batteri till 10% kunde ske på en sekund. Jag fick nys om utbytesprogrammet som startade 29 augusti och gick då in på Apples sida där man anger telefonens serienummer för att kontrollera om man är berättigad till batteribyte. För min del så var jag det.

Så på måndag åker telefonen in för batteribyte. Jag ser det som en bra deal då telefonen blir bättre och även lättare att sälja sen när man uppgraderar. Apple gör dessutom allt gratis, så varför inte ta chansen. Risken finns att jag ändå lär byta batteriet på egen bekostnad annars då det blir sämre och sämre i hållbarhet.

Kanske gäller detta även dig, eller så känner du någon med en dåligt fungerande iPhone 5 som du kan tipsa? Observera att det bara är modellen 5 som gäller, och inte 5S eller 5C.