söndag 30 augusti 2015

Tillgångar/skulder augusti 2015


Så där ja. Nu kommer äntligen ett inlägg. Under sommaren brukar inläggsfrekvensen gå ner en aning vilket stämde även i år, speciellt under augusti månad. Vad gäller börsen så är det ju en smula turbulent. Ett tag var jag orolig över hur månadsrapporten skulle arta sig. Men tack vare stabilt sparande och återhämtning på börsen så blir det ändå en ökning totalt sett från föregående månad. Fick även ett "riktpris" på kolonistugan då grannens stuga såldes i veckorna som var. De hade köpt sin för 220 000 kr samma år som jag köpte min och fick nu 265 000 kronor. Således bör min stuga också stigit i värde. Dock gör jag inga justeringar på värdet till följd av detta då det ändå råder osäkerhet. 

Klicka för större bild. 

torsdag 6 augusti 2015

Svensson snackar aktier!

Senaste tiden har jag märkt en tydlig trend runtomkring mig. Allt fler i vardagen pratar aktier och börjar fråga hur man köper, vilka aktier man ska ha etc. Jag är glad att intresset för aktier finns där och verkar vara på uppåtgående. Dock är jag lite orolig också...när "Svensson" börjar prata aktier brukar ju en topp vara nära. Dessutom upplever jag att flera av storbankerna spär på detta när de nu går ut med att svenskarna bör se över sitt sparande och rikta om mot börsen...vilket inte säkert är rätt i alla lägen!

Jag brukar hänga på snacket om aktier såklart, då jag är intresserad själv. Men poängterar samtidigt i varje samtal att börsen just nu är ganska högt värderad och att ett regelbundet sparande är att föredra före att sätta in "allt man har" just nu. Jag hoppas de flesta håller huvudet kallt och inte satsar allt man äger och har. Risk finns annars att det blir som så många gånger förr...småspararna hakar på sist av alla och förlorar mest och sedan är de bortskrämda från börsen när de bästa köplägena finns där.