tisdag 31 december 2019

Utvärdering 2019 och målsättningar 2020

Årets sista dag. År 2019 har inneburit en hel del roligt. Det bästa med året var flytten till vår nya lägenhet. Vi stortrivs verkligen!

På den ekonomiska fronten har 2019 gått bra. Bostadsbytet kostade en del pengar vilket jag får arbeta med att ta igen här framåt. Jag har inte varit så aktiv på börsen detta år men har ägt ett antal bolag och även tre olika fonder. I dagsläget har jag fonderna kvar samt ett mindre innehav i Nobina. I det läget vi befinner oss i vill jag inte slänga in alla likvider på börsen. Jag sitter stilla och inväntar nedgångar innan jag börjar köpa in mig igen. Eventuellt gör jag någon mindre investering i bolag som trots höga kurser ser attraktiva ut framåt. Vill även in i något investmentbolag.

Vad är då mina mål inför kommande år?

1. Öka sparandet.
Har idag lagt in en liten ökning om 500 kr per månad till min ISK på Avanza. Totalt sparar jag då 3000 kr direkt när lönen kommer in. Plus amorteringar på bolånen såklart. Sedan är målet att månader med lägre utgifter kunna sätta undan ytterligare pengar i sparande.

2. Bättre kontroll på utgifter
Jag har märkt att det lätt går en del pengar. Det är utemat och inte alltid genomtänkta inköp av t.ex. kläder. Här ska det skärpas upp lite under 2020. Jag har dock fortsatt bra kontroll på fasta löpande kostnader och försöker att avsluta diverse abonnemang man inte använder sig av. I dagsläget finns dock ett antal kvar; Spotify, Netflix, Storytel och Bookbeat (familjedelat abonnemang). Dessa har jag så pass stor glädje av att jag inte vill prioritera bort.

3. Få in ett investmentbolag i portföljen
Jag tycker verkligen om investmentbolag och ska utvärdera och se om jag inte ska börja gå in litegrann i något. Men kurserna i kombination med vikande konjunktur avskräcker hittills att gå in tungt.

Det räcker nog som mål för min del under 2020! Hur ser era planer ut för kommande år och vad tror ni om börsläget?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar