Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

onsdag 6 april 2011

Är ni trogna era bolag?

Sitter och funderar för fullt över var nästa investering skall hamna. Återkommer till Tele2. Problemet är att jag känner mig ganska trogen de bolag jag investerar i. I dagsläget kör jag med Telia som mobiloperatör och det skulle störa mig att investera i ett bolag och sedan privat stödja något annat. I och för sig kan man ju byta operatör...men i dagsläget är jag ju trots allt nöjd med Telia. Hur tänker ni i den här frågan?

Självfallet köper jag kläder på andra ställen än H&M, även om jag gärna handlar där om jag hittar något. Men det är lite klurigt må jag säga. Tror inte heller jag kommer bli klok på att försöka finna ett svar.

2 kommentarer:

  1. Tänk såhär kanske: Varför håller sig Telias aktiekurs där de är? Varför är Tele2's nästan 100kr dyrare? Kanske är deras produkter bättre än Telias och motiveras i den högre aktiekursen? Då kanske du också hade varit mer än nöjd med din teleoperatör :)

    SvaraRadera
  2. Anonym: Dock har ju Telia bra många fler aktier och dessutom ett rejält mycket högre börsvärde. Så att enbart gå på kursen på aktien säger ju inte egentligen inte så mycket om bolagets produkter eller värdering. Däremot kan det vara intressant som investerare om Tele2s kurs stiger snabbare än Telias.

    Nöjd är jag med Telia som operatör. Frågan är om jag likagärna skulle kunna ha Tele2. Säkert är svaret ja.

    SvaraRadera