Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

tisdag 14 juni 2011

Sparränta

Jag måste erkänna en sak. Jag har hittills haft usel koll på mitt buffertkonto och vilken ränta som erbjuds där. Jag vet att man kan få bra mycket bättre ränta på ett antal olika ställen jämfört med storbankerna men orkar inte riktigt ta tag i det hela.

Idag gjorde jag i alla fall något. Jag bytte kontoform på Nordea. Från ett vanligt kapitalkonto som gav 1,05% ränta till ett förmånskonto med 1,85% ränta. Exakt samma villkor och fria uttag - enda skillnaden är att man måste ingå i ett kundprogram. Något som jag automatiskt gör då jag ingår i deras "ungdomsprogram". Så nu känner jag mig lite mer nöjd när jag i alla fall gjort något åt saken. Trots detta är räntan inte något att hurra över, men en förbättring är ändå en förbättring.

Funderar samtidigt vidare på att eventuellt börja bygga upp mer likvid inför kommande nedgång. Ligger ganska tungt i aktier och har i stort sett inget att köpa för. Det tål att funderas på. Å då vill man ju i alla fall få någorlunda ränta på pengarna som ligger och väntar.


4 kommentarer:

 1. Hej!
  kolla på Nordax finans, mycket bättre ränta. Själv har jag sparat och Akelius spar.
  Mvh Oscar Maureira

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Ja de har bra sparränta. Jag borde ta tag i det och flytta över lite kapital dit. Men just nu måste jag först bygga upp en likvid värd namnet. Eventuellt kanske ett månadssparande hos något institut skulle kunna vara något. Akelius går däremot bort då de inte har insättningsgaranti.

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Själv sparar jag på 4spar och Akelius spar. Har även lite på Avanza.

  Gillar hur du har komponerat din portfölj. Tele2, HM, Betsson och Industrivärden är kvalitativa innehav. Tycker däremot Ratos känns lite svagt när man läser siffrorna i rapporten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar högutdelande bolag.

   Ratos är i en svacka men på senare tid har flera affärer presenterats vilket bådar gott. Jag behåller, lånsiktigt.

   Radera