Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

tisdag 27 november 2012

Mer SAS-åsikter

Med risk för att det blir mycket tyckande så kan jag inte låta bli att fortsätta kommentera SAS lite. Det är på grund av egen erfarenhet jag skriver.

Har spenderat helgen i Berlin, en fantastisk stad. Flygresan dit var med SAS och hem flög jag med Lufthansa. Kanske var det ren slump men nog finns det skillnader allt. SAS plan var gammalt och kaffet blaskigt. När jag åkte hem med Lufthansa var det ett i stort sett helt nytt plan. Sköna säten och modern inredning. Servicen var dessutom bättre. Det ingick smörgås och dessutom valfri dryck inkl. öl eller vin för den som så önskade. Utan att de tog extra betalt för det. Självklart betalar man via biljetten, men det gör man hos SAS också.

SAS har tappat stinget vad gäller service. Ska man leva på att vara ett servicebolag och inte ett lågprisbolag måste man snäppa upp sig, även mot economyresenärer. Kanske ska de ta sig en resa med Lufthansas nya airbusplan? Dock är det väl säkert så att Lufthansa också har ett och annat äldre plan i sin flotta som inte är lika bra. Det ska sägas.

Men intressant att uppleva saker i verkligheten och se vilka skillnader som finns. Känns som en jätteutmaning för SAS att investera i en ny flotta av flygplan. Jag investerar inte.

2 kommentarer:

 1. Hallå Mårten!

  Hur går det? Väldigt glest mellan inläggen numera :)

  //Fan

  SvaraRadera
 2. Hej
  Ja, jag jobbar på att öka antalet inlägg! Mycket i plugget och så nu ett tag.

  SvaraRadera