Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

lördag 4 april 2015

Föreläsning med Charlie Söderberg

Charlie Söderbergs "Balansekonomi AB" bjöd i veckan in till en föreläsning som var helt gratis att gå på. Självklart tog jag chansen att gå men ställde in mig på att vara kritisk till det jag hörde. Före själva föreläsningen hade jag fått höra att det är en hel del "säljsnack" i föreläsningen, speciellt mot slutet. Å konstigt vore väl annars? Varför skulle Charlie Söderberg med team göra detta som någon slags välgörenhet?

Nåväl. Kom i god tid till föreläsningen. Fick en bra plats och en broschyr i näven. Började bläddra i den så smått och kom ganska snabbt till sidorna kring anmälan för fortsatta utbildningar. Det var nu jag studsade till...skulle jag gå på en dag till skulle denna gå på 3800 kronor. Ville jag sedan ha hela utbildningen skulle det gå lös på över 21 000. Det är mycket pengar det...

Själva föreläsningen pågick i ca 2-3 timmar. En hel del skratt och vissa poänger fanns med så det tar jag med mig. Dock avslutades ju det hela med ett rejält försök att locka oss besökare in i vidare "utbildning". Jag gick hem utan att anmäla mig...jag tror att jag har tillräcklig koll för att göra något bra på egen hand och investerar hellre de pengarna i aktier.

Vi fick ett råd vi skulle följa när vi kom hem. Det var att ändra på något redan den kvällen. Jag valde att följa rådet och ökade mitt månatliga sparande med 200 kronor per månad. Alltid något och det får jag tacka föreläsningen för.

5 kommentarer:

 1. Charlie Söderbergs "Balansekonomi AB" är inte helt okontroversiellt och den utmärkta bloggaren "Sparsamt leverne" har under åren sågat upplägget rätt rejält - http://sparsamtleverne.blogspot.se/2009/10/charlie-soderberg-balansekonomi.html

  Mvh//Cm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för länk! Ska läsa. Jag ser också själv att det till stor del gynnar Balansekonomi självt detta och kanske inte alltid de som köper utbildningen.

   Radera
 2. Helt rätt Mårten,
  Tack för dina kommentarer. Min fru var just i färd med att övertala mig att gå på detta. Men mina invändningar fick stöd av dina kommentarer. Business as usual från Balansekonomi. Själv ägnar jag 3-4 timmar varje dag åt ekonomisajter, Avanza, Bloomberg m.m så det är inte sannolikt att detta har nåt att tillföra.
  Skall åka till Sthlm 10/3 för att vara med på Avanzas gratisseminarium. Tror detta har med substans :-)
  Mvh/
  Hans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, det där kan man undvara om man har lite basic koll på ekonomi och vill slippa "säljsnack".

   Radera
 3. Hej, my wife bought the first part of that "education". 8 weeks about private economy and stuff. I thought it gave us good inputs and tools how to take care of your money.. Now on the last day of the course she signed up for the next one where they will explicitly learn how and to do the investment itself. I am not educated investor or economic but I doubt that you can learn that in 5 days. What is your thoughts and recommendations on it. Thank you, Ozi

  SvaraRadera