lördag 30 juli 2016

Ökar månadssparande

Idag bestämde jag mig för att höja mitt automatiska månadssparande med 500 kr per månad. Detta anser jag ska fungera bra då jag tycks ha ett överskott varje månad efter det att räkningar, sparande och amorteringar är genomförda. Ett överskott som idag till stor del används till konsumtion (...och ibland onödig sådan). De extra 500 kronorna läggs i sparande som sker via Avanza och mitt ISK där.

Så från och med nu ser sparandet och amorteringarna ut såhär per månad:

Sparande

Buffertsparande och renovering: 1000 kr (räknas ej med i sammanställning på bloggen)
Överföring till ISK i Avanza: 5000 kr
SBAB räntekonto: 500 kr

Amortering

Bostad: 1000 kr
Kolonistuga: 2000 kr

Totalt amorterande och sparande per månad: 9500 kr.
Jag ligger på en nettoinkomst om ca 28 000 kr per månad vilket gör att jag sparar eller amorterar ca 34 % av min nettoinkomst. En siffra som jag är nöjd med men som jag på sikt vill arbeta för att höja ytterligare.

11 kommentarer:

 1. Helt klart bra inkomst som sjuksköterska :-) Måste själv jobba en hel del övertid för att komma upp i samma summa alternativt jobba en period i Norge för en extra slant. Men sjuksköterskor förtjänar mer med tanke på studietid och att man oftast tar studielån. Bra att kunna spara runt 10000kr månaden brukar själv ha det som mål. Mvh Patrick

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu arbetar jag inte helt som sjuksköterska längre utan har hand om vårdutveckling och kvalitetsfrågor. En administrativ tjänst. Arbetar som sjuksköterska på sommaren bara. Men lönen är jag nöjd med, sen är en del av detta också från politiska uppdrag.

   Radera
  2. Ok låter som en intressant arbetsuppgift. Omväxling förnöjer och extra inkomster är alltid bra. Mvh Patrick

   Radera
 2. Ja, absolut är det roligt. Låter som ett bra mål om 10 000 kr per månad. Jag ska analysera vidare och försöka att successivt öka mitt månadssparande ytterligare. Vet att det finns poster jag kan bli bättre på.

  SvaraRadera
 3. Jo det händer att man helt plötsligt kommer på sig själv att man bränner pengar på saker som inte ger en glädje eller som kan fås mer prisvärt någon annanstans. Det kan vara saker man inte tänker på. En sak jag börjat med nyligen är att förnya mitt elavtal 1ggr per år. På så sätt får jag el till inköpspris, gratis månadkostnad och nu 300kr elrabatt på nästa räkning. Total besparing ca 700kr år. Har vattenfall. Har även sänkt min mobilräkning från 150kr mån till 60kr. Detta genom att byta från comviq till vimla. Har sedan lyckats värva vänner som gett 10kr rabatt per vän månad. Har som mål att värva flera vänner och på så sätt ringa för 0kr månaden så småningom.Besparing just nu 1080kr per år. Har lärt mig att chefen inte är pigg att höja min lön så får istället sänka mina kostnader på bästa sätt :) Mvh Patrick

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter ju utmärkt om man kan hitta sånt där. Min hemförsäkring är en sån där del jag vet att jag måste se över framåt här.

   Radera
  2. Ok kan tyvärr inte tipsa om hemförsäkring då jag inte har någon. Har en försäkring för fukt och vattenskador som ingår i hyran bara. Men kan tänka mig att det finns en hel del att spara genom att jämföra :)

   Radera
 4. Härligt, går dessa pengar vanligtvis till vanlig konsumtion är det lika bra att föra in dom på Avanza direkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Givetvis är det viktigt att extra pengarna man lyckas spara går till investeringar och inte något annat onödigt man inte behöver. Tror det blir lättare med sparandet med tiden då det blir mer en livsstil än en uppoffring samt att ränta på räntan gör det hela enklare.

   Radera
  2. Precis, och efter ett tag när man har hållit på med investeringar får man mer insikt i vad även en hundralapp kan göra för framtiden - verkligen motiverande!

   Radera