Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

söndag 21 augusti 2016

Ökar något i Volvo och Avanza Zero

I veckan som gick valde jag att utöka innehavet något i Volvo. Blev 50 aktier till styckepriset 88 kronor. En liten affär, men tror på bolaget framåt och känns som en bra nivå ännu. Vidare har jag under augusti också ökat mitt innehav något i Avanza Zero. Detta främst för att få en ökad indexexponering på lång sikt. Tillsammans har affärerna bidragit till att påbörja resan med att jämna ut portföljen än mer, vilket är ett uttalat mål från min sida.

6 kommentarer:

 1. Bra där Mårten portföljen växer :) Blir troligtvis lite Avanza Zero alternativt någon av Nordnets superfonder i slutet av månaden. Köpt en liten post Telia, Comhem och Telenor för några dagar sedan. Telebolagen känns tråkiga men ganska billiga just nu? Men finns ju risker framförallt i Telia. Får se om det blir bra på sikt :) Mvh Patrick

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, telebolagen är ju tråkiga men också rätt stabila. Comhem skulle jag nog avstå om jag fick välja. Hör nästan aldrig något bra om dem. Å TV känns inte så hett. Telia tror jag kan bli bra om staten kliver ur det hela och de lyckas sälja Eurasiainnehaven till hyfsade prislappar. Jag behåller, men ökar för tillfället inte i telekom :).

   Radera
 2. Tror på Comhem då jag tror deras marginaler blir betydligt bättre närmaste tiden. Dom har höjt avgiften på bredbandet ordentligt nyligen men är endå billigare än konkurrenterna. Deras senaste förvärv vet man inte hur det går med. Men det är många som ansluter fiber nu och det borde gynna både comhem och andra internetleverantörer. Jag har endast köpt 200 aktier så är inte mitt största innehav :) Mvh Patrick

  SvaraRadera
 3. Att ligga nära index känns klokt och långsiktigt rationellt eftersom väldigt få klarar av att slå index i slutänden.

  SvaraRadera
 4. Hej Mårten har skaffat en blogg nu :) Har inte lärt mig alla funktioner än men tanken är att det ska vara en liknande blogg som din.
  Lägg gärna till min blogg jag tänkte lägga till din blogg men inte säker hur man gör än?

  Mvh Patrick

  http://slimis20.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt roligt! Kommer jag definitivt att följa framöver här.

   Radera