Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

tisdag 6 december 2011

H&M Perssons skatt

Nu finns det en risk att det här inlägget blir en aning politiskt, men det får helt enkelt bli på det viset. Jag läser idag på expressen.se att Stefan Persson, H&M, fick ett slutskattebesked på hela 826 miljoner kronor för det senaste året.

Jag tycker det är på gränsen till skamligt när folk då har mage att säga "de rika ska betala mer i skatt". Om vi räknar i kronor och ören, vilka är det som betalar mest i skatt redan? Hur många skolor kan man inte driva runt ett år på 826 miljoner kronor? Hur mycket vård får man för samma summa? Jag tycker att vi övriga som inte tjänar dessa enorma belopp ska vara väldigt tacksamma för de skatteintäkter som dessa entreprenörer betalar in. Lägg därtill alla jobb som skapats och fortsätter att skapas genom våra svenska storföretag likt H&M, både i landet och utanför gränserna.

Bara för att man lyckas skapa något framgångsrikt. Ett H&M för att fortsätta med det exemplet. Ska man då behöva utstå folks kommentarer om att man ska straffas med en högre skattesats bara för att man lyckats? Nej, istället bör vi vara tysta och djupt tacksamma för de välgärningar som dessa skatteintäkter leder till.

3 kommentarer:

 1. Inte alls - det är orättvist att inte alla tjänar lika mycket. Alla människor är lika mycket värda, alltså förtjänar de att tjäna like mycket. Ett sätt att komma åt detta är att införa ett kraftigt progressivt skattesystem, som även inkluderar kapitalinkomster.
  Människor ska ha ett jobb för att känna att de bidrar till vårt gemensamma samhälle. Människor ska inte jobba för att de ska tjäna pengar.

  SvaraRadera
 2. Håller med Mårten här, man måste premieras bättre för att man skapar jobb och annat åt andra. Vi ska vara tacksamma för att Stefan är kvar i landet!

  SvaraRadera
 3. Som sagt, inlägget är politiskt. Jag kan bara säga att jag inte håller med Anonym 1 kring det resonemang som förs. Det är ideologiskt och svårt att ändra på. Lika lite som jag kommer kunna ändra det synsätt som du har.

  SvaraRadera