Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

onsdag 28 december 2011

Sänkt sparränta, igen

Fick ett meddelande via Avanza om att Collector sänker räntan på sparkonto+ hos Avanza igen. Det var inte länge sedan de sänkte räntan till 2,65%. Nu sänks den ytterligare ner till 2,50%. Känns inte så kul. Dock tror jag fler kommer sänka nu när ränteläget allmänt sjunker.

Julen är förbi. Den kommer innebära att jag får ytterligare en fast kostnad per månad. Det hela handlar om att jag fick en ny TV i julklapp. Å med större bild är en analog signal inget vidare. Så det får bli ett digital-TV abonnemang på ca 160 kronor per månad. Jag får dra in på något annat för samma summa helt enkelt.

6 kommentarer:

 1. Analog signal?
  De enda som distribuerar analoga signaler nuförtiden är ComHem i sitt kabelnät vid sidan av sina digitala sändningar.
  I vanliga luften (via terracom & boxer)är det endast digitala signaler sedan flera år tillbaka.
  Men det kanske finns någon satellit som sänder analoga signaler? De allra flesta, som Astra och andra som distribuerar svenska kanaler är digitala sedan, ja är det mer än 5 år nu?

  För att ta emot digitala signaler via luften i din nya TV behöver du inget separat abonnemang: SVT1, SVT2, TV4, TV6, kunskapskanalen/barnkanalen/SVT24, FTV. Om du har en inbyggd HDTV mottagare ("T2") så kan du ta in SVT1, SVT2 i högupplösning (HDTV) - de är s.k. frikanaler

  Motsvarande gäller för ComHem;
  "
  Fria digitala kanaler
  Alla Com Hem-anslutna hushåll kan sedan januari 2010 ta emot ett antal fria digitala kanaler utan extra abonnemangskostnad. Allt som krävs för att se de fria digitala kanalerna är en godkänd digitalbox eller en tv med inbyggd digitalbox godkänd av Com Hem. Något programkort behövs ej.

  Kanalerna som visas fritt är, SVT1, SVT2, Kunskapskanalen, SVT24 och SVT Barnkanalen, TV4, TV6 och AXESS TV
  "

  Så inte behöver du någon abonnemang såvida du inte vill ha en drös med extra kanaler? Men vem vill det nuförtiden med Internet med allt fritt utbud, streaming osv, otrolig enkelt inkoppling mellan dator och skärm med HDMI-kabel.

  Fast de är klart, med en TV så måste mottagaravgift betalas, den välkända "licensen". Fast det är kanske din morsa som innehar apparaten (hemma hos sig)........

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentaren.

  Det är just Comhem som jag har och som bara ger analoga kanaler i min lägenhet. Dock vill jag gärna ha TV3 och Kanal5 vilka inte ingår i det "fria" utbudet av digitala kanaler.

  Dock har du en poäng med att det blir allt mer streaming vilket jag får överväga framöver.

  TV-licensen betalar jag. Är inte mycket för att mygla utan betalar. Lyssnar dock mer på Sveriges radio än kollar på SVT.

  SvaraRadera
 3. Sveadirekt har 3%, för det långsiktiga sparandet tycker jag det är mest attraktivt

  SvaraRadera
 4. Loserjohan: Ja, det finns ju andra alternativ som jag har övervägt. Dock fann jag enkelheten hos Avanza som tilltalande. Men nu när det börjar sänkas gång efter annan får man kanske återuppta jakten på bättre villkor hos andra institut.

  SvaraRadera
 5. Om man är lite vågad kan man ju även testa Akelius Spar och 4Spar, som har den överlägset bästa sparräntan i Sverige. Men tänk på att de inte skyddas av insättningsgarantin, så man kan förlora alla sina pengar om företagen går i konkurs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men jag vågar inte riktigt lägga mina pengar utan insättningsgaranti.

   Radera