Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

torsdag 19 april 2012

Kolonistugan närmar sig

Nu är i stort sett det mesta klart för avtalsskrivande om kolonistugan. Lånet ska bara betalas in på kontot och affären ska som sagt göras upp. Känns riktigt roligt. En sommar på gräsmatta att vänta!

Börsen fortsätter att vara orolig. Betsson går dock riktigt starkt med nya förvärv. Kul! Tror kursen kan komma att stiga ytterligare lite framöver här.

4 kommentarer:

  1. Vad roligt!

    Om ett par år kan jag också tänka mig att köpa en kolonistuga.
    Det är trist att bo i lägenhet på sommaren.

    Keep up the good work!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt! Ja, det är inge vidare att bo i lägenhet varma sommardagar faktiskt. Så det blir perfekt med en stuga och en liten tomt.

      Radera
  2. Kul med kolonistuga! Vi har kolonistugeområde precis utanför min lägenhet, och funderar också på att införskaffa en. Bortsett från de livskvalitetshöjande aspekterna, hur resonerar du kring köpet ur investeringssynpunkt? Hur har prisförändringarna varit historiskt, och kan man anta att det går åt ett visst håll framöver? Vilka andra omkostnader tillkommer ?

    Tack på förhand, mvh Andreas

    SvaraRadera
    Svar
    1. För min del handlar det inte primärt om en investering. Jag är glad om jag får pengarna åter eller en viss höjning. Men det beror ju på när man ska sälja också. På sikt tror jag värdet kan öka om man sköter om stugan och tomten.

      För mig tillkommer kostnader för arrende på 3000 kronor per år. Inträdesavgift i koloniföreningen på 1500. Sedan är det el i stugan vilket kostar en del. En försäkring tänkte jag skaffa också. Så lite kostar det ju såklart. Men jag tror absolut att det kommer vara värt det.

      Radera