Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

torsdag 23 maj 2013

Kraftig nedgång på börsen

Det är rejält med röda siffror idag på börsen. Det som ligger bakom är rapporten från Kina om att deras industri backar. Tokyobörsen sjönk med över 7 % inatt som en följd av detta. Dock ska det påpekas att detta var efter en mycket kraftig ökning den senaste tiden. Även Stockholmsbörsen är nedåt idag, i skrivande stund ca 2 procent.

Det man kan vara orolig för är om just Kina och andra tillväxtmarknader börjar hacka. I Europa och USA är tillväxten noll eller bara något uppåt. Världsmaknaden drivs på av tillväxtmarknader. Jag tror att vi kommer se en lite mer orolig period med justeringar en bit neråt framöver. Eller är det så att jag hoppas mer än tror? Det kan vara så också för att jag snart ska avgöra var jag ska placera mina utdelningar och extrautdelningen från Tele2. I dagsläget är det mycket intressant att fortsätta fylla på i Industrivärden där P/E-talet ligger väldigt bra och jag har en stark tro på innehaven. Det enda jag inte riktigt gillar är SSAB men den posten (4%) är relativt liten av den totala delen i industrivärden.

2 kommentarer:

 1. Funderar också på var jag ska lägga utdelningen någonstans. Problemet är att många bolag är högvärderade vilket gör att jag funderar på att avvakta med att köpa tills dess att ett bra tillfälle ges. Funderar på att investera en liten summa i silverbolaget Avino (ASM.V på Vancouver-börsen), ett till synes välskött bolag som nu börjat tjäna pengar och som har tagit riktigt mycket stryk sedan silvret rasat, naturligtvis högrisk men chanserna är stora till god kursuppgång om man är långsiktig.

  Ett annat alternativ jag funderar på är att öka mitt innehav i Klövern Pref, ger 7% utdela fördelat på 4 ggr/år. Bra ställe att "förvara" pengar i väntan på bättre inköpstillfällen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får se upp med värderingen när man överväger bolag att stoppa in pengarna i. Gruvor är jag inte så insatt i så jag vågar inte riktigt satsa. Men är nog som du säger, på lång sikt borde silverpriset återhämta sig.

   Preferensaktier kan vara värt att kika på, absolut.

   Radera