Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

tisdag 28 maj 2013

Ratos pref.

Jag tänkte försöka hämta in lite åsikter om Ratos preferensaktie som man gått ut med att man kommer släppa framöver. Är det någon som planerar att försöka teckna sig för dessa? Det jag är lite orolig kring är ränteläget vid 2017 och hur detta i sådana fall kan tänkas påverka preferensaktiens värde.

Man får alltid sätta sig in i nya saker när man håller på med aktier. Vilket ju är mest roligt. Dock är jag osäker på om detta med Ratos pref. är något för mig.

3 kommentarer:

 1. Jag tror att jag ska teckna.

  Börsen är högt och jag hittar inget annat att köpa. Missat tåget redan.
  Ränteläge kommer alltid att gå upp och ner långsiktigt, och jag tror inte att man ska köpa dessa om man tänker kortsiktigt.
  Kvartals utdelning = roligt!
  Det är ett sätt att diversifiera portföljen.

  Jag också undrar om 2017. Utdelning ökas då med 20kr per år. 20% ökning låter jättebra men procentvis är ökning mindre och mindre efer varje år. Kommer Ratos att köpa tillbaks dessa senare?

  SvaraRadera
 2. Jag är inne på att köpa Sagax-, Klövern- & Corems Preferensaktie. Som en liten korg med preferensaktier. De ger mellan 6,5-7,5% direktavkastning och verkar vara stabila även i sämre tider. Jag ser det som ett sätt att diversifiera portföljen med annat än "vanliga" aktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur är det ökningar på dem då? Eller är det fast "räntan" för evighet?

   Radera