onsdag 10 september 2014

Förstärker basen med TeliaSonera

Valde idag att köpa på mig lite TeliaSonera till portföljen. Det handlar i denna fasen om att bygga en stabil bas med trygga innehav som också ger bra utdelning till mig som aktieägare. Industrivärden och TeliaSonera är en stabil bas att dels förstärka men också bygga vidare på längre framåt. 

Visst, det är ingen "rolig" eller "spännande" aktie på det viset. TeliaSonera har jag mest för utdelning över tid. Det är ingen kursdubblare direkt. Däremot så var kursen nu rätt så lockande, fick 200 aktier á 49,82 kronor. Inte på något vis botten men inte heller toppnotering för aktien. Tror det kan bli bra över tid. Bolaget har ju backat rent kursmässigt sedan årsskiftet. Nu har ju också operatörerna börjat ta betalt för datatrafik på ett nytt sätt vilket bör kompensera för tappet i och med att samtal knappt kostar längre. 

Nu återstår det väl bara att byta operatör när nya iPhone6 släpps. Har idag Tele2 men det känns som aktieägare bättre att betala fakturan till "det egna bolaget". Men men, det handlar även om andra saker som att hitta en lämplig prisplan etc. Vi får se hur det går, men ska undersöka saken i alla fall. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar