Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

lördag 6 september 2014

Gratisbatteri till iPhone 5? Spartips!

Det här tipset är ganska smalt och gäller dig med en iPhone 5. Ni som inte har en sådan telefon kan sluta läsa redan här om ni så önskar.

Apple har gått ut med ett så kallat "Utbytesprogram" för vissa serier av iPhone 5. Det handlar om batteriutbyte då batteriet i vissa tidiga serier har ett fel som gör att det laddar ur onödigt fort. Jag själv har upplevt att mitt batteri på min telefon betett sig ytterst märkligt där stora hopp från ca 60% batteri till 10% kunde ske på en sekund. Jag fick nys om utbytesprogrammet som startade 29 augusti och gick då in på Apples sida där man anger telefonens serienummer för att kontrollera om man är berättigad till batteribyte. För min del så var jag det.

Så på måndag åker telefonen in för batteribyte. Jag ser det som en bra deal då telefonen blir bättre och även lättare att sälja sen när man uppgraderar. Apple gör dessutom allt gratis, så varför inte ta chansen. Risken finns att jag ändå lär byta batteriet på egen bekostnad annars då det blir sämre och sämre i hållbarhet.

Kanske gäller detta även dig, eller så känner du någon med en dåligt fungerande iPhone 5 som du kan tipsa? Observera att det bara är modellen 5 som gäller, och inte 5S eller 5C.

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Min nyligen utköpta iphone5 från gamla jobbet med kasst batteri kommer bli som ny! /Niclas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, toppen med nytt batteri! Då håller nog telefonen ett tag till.

      Radera