Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

lördag 30 augusti 2014

Tillgångar/skulder 30 augusti 2014


Då var det dags att återigen redovisa hur det gått den senaste månaden. Räkningarna är dragna och de olika låneaktörerna har fått sitt och sparkontona har fått sin beskärda del av kakan. Den här månaden såg det riktigt bra ut. Fick en bättre lön p.g.a. extraarbete så jag kunde spara undan lite extra. Jag har fortsatt att föra över vissa tillgångar från sparkonto till ISK så ett aktieköp kan snart genomföras vilket känns kul.

En annan sak att glädjas över är att det "bara" är 18 482 kronor kvar tills dess att mina skulder är under 1 miljon. Det kommer kännas skönt. Att ha miljonskuld, även om man också har tillgångar, känns ju sådär. Men, det tickar på nedåt samtidigt som tillgångarna ökar. Så länge det fortsätter så är jag inte orolig.

4 kommentarer:

 1. Kul att det rör sig åt rätt håll, grattis till det.
  Nu när det snart är möjligt att göra ett aktieköp, vilka ligger närmst till hand för dig i nuläget?

  Med vänlig hälsning
  /Vägen till Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det går lite långsamt men löneförutsättningarna har också en del i det hela, även om det säkert skulle gå att boosta sparandet om man tittade igenom ekonomin mer grundligt.

   Jag är lite sugen på utdelningsaktier. Eventuellt också stärka upp med ytterligare Industrivärden. Lite tråkigt kanske, men tycker det är viktigt med en bas i portföljen innan man börjar krydda den.

   Radera
 2. Hur mycket petar du undan varje månad ? hur stor andel är det av din nettolön?

  God lycka fortsättningsvis!

  /Magnus - Lattebubbla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det varierar lite men målet är ca 20% av nettolönen. Jag klarar det inte alltid om det är mycket utgifter men tycker ändå om att ha målet lite högt. Brukar landa på 4-5K per månad som läggs undan i snitt.

   Radera