Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

onsdag 31 december 2014

Gott nytt 2015!

Årets sista dag är det idag. Jag vill passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt år med lyckosamma investeringar!

Vad tror jag om börsen 2015?
Uppgången under 2014 har varit ganska rejäl i en orolig värld. Bolagen värderas ofta högt i förhållande till vinster. Jag tror att börsåret kommer att inledas lite oroligt men att det stabiliseras. En gissning är upp 0-5% på helåret. Men visst, nya orosmoln kan mycket väl dyka upp. Se bara på Grekland där det återigen börjar bli lite oro kring det politiska läget och vad det innebär för relationen mellan långivarna och landet.

Mina personliga mål för 2015 finner ni i ett inlägg längre ned. Tack för att ni följer bloggen, vi ses under nästa år!

10 kommentarer:

 1. Tack för en trevlig blogg och gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Missat din blogg men lägger till den i bloggar jag följer nu, verkar bra!

   Radera
 2. Hej och tack för en intressant och bra blogg!

  Jag har en fråga angående några intressanta bolag som det skulle vara roligt om du ville kommentera/analysera i bloggen.

  Fingerprint Cards
  Precise Biometrics
  Jays
  Net Insight

  Enligt mig spännande bolag som har stor potential till kraftiga uppgångar de närmsta åren.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Jag önskar jag hade tiden att analysera mer på djupet och publicera på bloggen. Dock är det inte så i dagsläget. Känns också som lite för små bolag för min del och riskerna är rätt stora?

   Radera
 3. Hej igen!

  Jag vet inte om du har kollat något på utvecklingen för t.ex. Fingerprint Cards sedan jag tipsade om bolaget i kommentaren här ovan. Sedan dess (den 8 januari) har aktien gått upp ca: 105 % på fyra månader...

  Jag kan förstå att man vill köpa stora stabila bolag, men å andra sidan är väl det allra bästa att köpa små bolag som är på väg att bli stora, innan de blir stora. Det är ju då man kan göra störst avkastning.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en framgångssaga minst sagt! Problemet är att jag är känner mig dålig att analysera och finna dessa guldkorn bland alla små bolag. Men visst, uppsidan är stor om man prickar rätt! Jag kan i framtiden absolut tänka mig att ha småposter som kryddor i portföljen.

   Radera
 4. God dag,
  Vi är statliga lån godkända anbud, vi ger ut lån till privatpersoner och företag på en låg ränta, behöver du en familj lån, personliga lån, billån eller företag lån? Om ja vänligen maila oss via e-post: mrpaulwend65@aol.com,

  OBS: du är att komma tillbaka till oss med nedanstående låneansökningsformuläret

  LÅNE ANSÖKAN:

  Namn,

  Belopp som behövs,

  Längd,

  Country,

  telefonnummer,

  månatlig INCOM,

  Vänligen komma tillbaka till oss omedelbart,
  Tack.


  Kontakt e-post: mrpaulwend65@aol.com

  SvaraRadera
 5. Hallå,
  Detta för att informera allmänheten om att Anita Paul, har ett privat lån långivare öppna upp en ekonomisk möjlighet för alla i behov av någon ekonomisk hjälp. Vi ger ut lån till 2% ränta till privatpersoner, företag och företag som står under ett klart och begripligt sätt och kondition. Kontakta oss idag via e-post: (gloriouspeaceloanfirm@ gmail. com)

  SvaraRadera
 6. Hej igen,

  Nu när Fingerprint Cards inte längre är ett småbolag (börsvärde över 40 miljarder, OMXS30 från och med 4 januari nästa år och på väg in på Large Cap) så kanske du har möjlighet att analysera det? Minns att du tyckte att bolaget var för litet för ett år sedan.

  Mvh

  SvaraRadera
 7. Vi erbjuder ett brett utbud av finansiella tjänster, inklusive: Business Planning, handel och finans utveckling, egenskaper och bolån, lån, skuldkonsolidering , företagslån , privata lån, billån, lån för hotell, studielån, personliga lån refinansiering lån med låg ränta på 3% för privatpersoner , företag och juridiska personer. Få det bästa för din familj och äger ditt drömhus och med vår övergripande låneprogram .
  Intresserade kandidater bör kontakta oss

  e-post: Angel.investment.uk@gmail.com
  Kontakt: +1 (540) 300-4234
  webbplats: http: //angelinvestmentuk.wix.com/angelinvestors

  SvaraRadera