lördag 27 december 2014

Mål för år 2015!

Det har blivit dags att sätta upp målen för nästa år. De kommer inte skilja sig dramatiskt från årets mål utan det kommer se ut såhär:

- Ökar månadssparandet med 500 kronor per månad. Automatisk överföring när lönen kommer. Sammanlagt blir detta nu 3000 kronor per månad. 1000 kr av dessa går till buffertkonto som ej är medräknat här på bloggen. Det ökade sparandet om 500 kronor läggs in i ISK för  kommande aktieköp.

- Fortsätta amortera lån enligt tidigare lagd plan, dvs. 1000 kr/mån på bolånet, ca 300 kr/mån på CSN-lånet samt 1666 kr/mån på lånet hos ICA-banken. Eventuellt kommer jag öka amorteringen på ICA-lånet för att snabbare betala av detta då det har relativt hög ränta.

- Öka månatligt överskott till i snitt 5000 kr. (tillgångar - skulder)

-  Öka mitt totala överskott (tillgångar - skulder) till över 205 000 kronor till slutet av nästa år.

- Strama åt utgiftssidan.

Vissa av målen kanske känns som lågt satta. Men jag känner ändå att det är en realistisk plan som jag också kan hålla. Med lite bättre koll på utgifterna under kommande år så ska det nog gå att öka överskottet med mer än 5000 kronor per månad vissa månader. Jag vet flera poster i den månatliga budgeten där det lätt går iväg lite för mycket pengar. Uteluncher är bara ett exempel där det finns tusenlappar att tjäna på ett år om jag istället väljer matlådor.

2 kommentarer:

  1. Hej Mårten! Fint att du ökar sparandet med 20%! Lycka till 2015. Kommer fira nyår hemma i Gävle ☺.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det låter mycket när man börjar prata procent, haha. Men bra att försöka öka sitt sparande! Lycka till du också under kommande året och ha ett bra firande i Gävle. Får se om jag är i Gävle eller om jag blir kvar i Dalarna under nyår.

      Radera