måndag 29 juni 2015

Säljer av lite

Med oro över Grexit har jag idag sålt av mitt innehav i Industrivärden, detta för att ta hem lite vinst och ha kapital att satsa om en kraftigare korrigering kommer. Framtiden får utvisa om det är rätt eller fel.

Hur hanterar ni andra Greklandsfrossan som nu ligger som en våt filt över oss?

5 kommentarer:

 1. Värdeminskning på portföljen, men fortsatt regelbundna köp för sparande och utdelningar. Efter regn kommer solsken säger dom som vet... =)

  SvaraRadera
 2. Hej Mårten!
  Jag kommer att gneta på med mina aktier precis som vanligt, Grekland är bara brus i mina öron. Själv kommer jag inte att sälja aktier på grund av medias skrämselpolitik, idag är det Grekland, nästa månad är det något annat som spökar, det kommer alltid finnas anledningar till panik.
  Min strategi är att köpa aktier varje månad och det kommer jag att göra oavsett vad som händer, det enda som kommer att variera är antalet aktier jag får för mina pengar.

  Däremot stöttar jag helt ditt beslut att sälja om det är det som känns rätt för dig, jag tycker det viktigaste är att sova lugnt och alla har vi vår egen strategi.
  Lycka till åt oss båda;)

  SvaraRadera
 3. Det är lätt att bli nervös när börsen faller. Valde själv att betala av alla lån jag hade sist när det var neråt. Nu har jag inga lånade pengar på börsen. På så sätt känns det tryggare och passar istället på att köpa nya aktier för min lön jag får in varje månad. Då jag har över 30 år till pension skulle en neråt vara bättre nu en om ett par tre år. Lycka till med fortsatt sparande :-)

  SvaraRadera
 4. Tack för era kommentarer. Troligen var det ren nervositet som påverkade mig till detta beslut som egentligen går mot "köp-och-behåll-tänket". Nåväl, pengarna ska i alla fall återinvesteras när tillfälle ges.

  SvaraRadera
 5. Jag kommer ha kvar mina innehav i de företag jag har, sen kommer jag även köpa aktier månadsvis för att gå in på olika nivåer. Har även en aktiereserv som jag kommer använda om det kommer en större nedgång :)

  SvaraRadera