Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

torsdag 6 augusti 2015

Svensson snackar aktier!

Senaste tiden har jag märkt en tydlig trend runtomkring mig. Allt fler i vardagen pratar aktier och börjar fråga hur man köper, vilka aktier man ska ha etc. Jag är glad att intresset för aktier finns där och verkar vara på uppåtgående. Dock är jag lite orolig också...när "Svensson" börjar prata aktier brukar ju en topp vara nära. Dessutom upplever jag att flera av storbankerna spär på detta när de nu går ut med att svenskarna bör se över sitt sparande och rikta om mot börsen...vilket inte säkert är rätt i alla lägen!

Jag brukar hänga på snacket om aktier såklart, då jag är intresserad själv. Men poängterar samtidigt i varje samtal att börsen just nu är ganska högt värderad och att ett regelbundet sparande är att föredra före att sätta in "allt man har" just nu. Jag hoppas de flesta håller huvudet kallt och inte satsar allt man äger och har. Risk finns annars att det blir som så många gånger förr...småspararna hakar på sist av alla och förlorar mest och sedan är de bortskrämda från börsen när de bästa köplägena finns där.

3 kommentarer:

 1. Så sant som det var sagt! Hamnat själv i sådana diskussioner. Kan också tycka det är klokt att sprida inköp, men också lägga i olika korgar och inte rädas upp- och nedgångar utan använda dessa till ens fördel.
  Men, det verkar som det inte kommer krävas mycket för att bägaren ska rinna över. Så, håll i hatten - snart bär det kanske utför... ?

  SvaraRadera
 2. Saknar dina inlägg! Nått nytt som händer på ekonomi fronten? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Återkommer snart med inlägg. Brukar bli lite lägre frekvens på sommaren.

   Radera