lördag 31 oktober 2015

Tillgångar/skulder oktober 2015


Äntligen dags för månadssammanställning igen. Jag tycker verkligen det är roligt att sätta mig ner, logga in på diverse banker och sedan göra en sammanställning över månaden som gått. Visst, jag följer ju utvecklingen överlag men det blir mer konkret när man får se det hela på totalen.

Oktober månad har varit en stark finansiell månad. Delvis förklarat av en stark börs som gjort att värdet på ISK stigit. Detta ihop med bra sparande och amorteringar enligt plan leder till en ökning på över 12 000 kronor denna månad. Inte helt fel. Förra månaden var ju sämre med en ökning om knappa 3000 kronor. Men men, huvudsaken är att det är överskott varje månad, det är det som gör att jag någon gång längre fram kommer nå mina mål. Just nu funderar jag på om det går att öka mitt sparande något. Jag ska fundera vidare på saken. 

Klicka för större bild

6 kommentarer:

 1. Imponerande kurvor i diagramet, en stabil positiv trend! Bra jobbat med sparandet i oktober. Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, trenden ska förhoppningsvis hålla i sig även om det måste få ta lite tid. Trevlig helg du med :)

   Radera
 2. Jag har en fråga angående din värdering av tillgångar och skulder. Hur kommer det sig att du inte räknar upp värdet på bostadsrätten eller kolonin något? De måste ju rimligtvis ha ökat i värde de senaste två åren?

  Jag kan förstå att man är försiktig och inte tar upp ett för högt värde, eftersom man inte vet om värdet kommer sjunka längre fram, men att värdet stiger över tid är väl högst sannolikt. Så åtminstone en liten försiktig uppvärdering löpande är väl rimligt att göra?

  Mvh

  N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för synpunkter. Jag är kanske väl försiktig med att värdera upp mina tillgångar i form av bostadsrätt och kolonistugan. Jag har ganska bra koll på vad jag skulle få för åtminstone kolonistugan. Kanske ska jag överväga att höja värderingen något försiktigt framöver för att bättre matcha verkligheten. Dock blir det då försiktiga uppvärderingar.

   Radera
 3. Kul blogg att följa då jag är i någorlunda samma situation vad gäller tillgångar och skulder och dessutom en liknande lönesituation. Dock ser dina månadsöverskott mer imponerande ut än mina. Bra jobbat!

  Hade vart kul med lite fler inlägg på bloggen!

  Mvh
  D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen roligt, du har ingen egen blogg?

   Tack, överskottet har varit mycket bra senaste tiden vilket är glädjande.

   Ja, fler inlägg är önskvärt, jag håller med dig. Dock sätter livet ibland begränsningar med mycket arbete och andra saker som tar tid. Men kommer alltid fortsätta blogga och utveckla sparandet.

   Radera