onsdag 20 januari 2016

Positiv förändring på lånesidan!

Jag har nu bott i min bostadsrätt i snart två år. Under dessa två år har bostadspriserna fortsatt att stiga ganska kraftigt. Därav tog jag under mellandagarna kontakt med min bolånebank (ja, jag har flera olika banker) för att se över mina lån. Anledningen var att försöka baka in mitt lån för kolonistugan i bolånet. Lånet på kolonistugan har legat som ett rent blancolån vilket under inga förutsättningar varit bra. Svindyrt med en ränta på 4,39%.

Hur som helst så gick det vägen. Jag kunde öka mitt bolån med summan jag önskade, 110K. Jag lade in 8K extra från sparkonto och nu är blancoskulden löst. Känns riktigt bra! Räntan går från 4,39% till 1,69%. Detta leder i sin tur till att jag ökar amorteringen. Stugan kommer snabbare bli betald samtidigt som jag kommer betala mindre i räntekostnad än som först var tänkt.

Lånet läggs upp som ett tredje bolån vilket gör att jag lätt kan hålla koll på vad som hör till kolonistugan och vad som hör till bostadsrätten.

Mycket nöjd med hela denna omsvängning. Ibland är det bra att göra lite stora förändringar och verkligen ta tag i sakerna som man funderat på.

2 kommentarer:

 1. Grattis, väldigt bra beslut av dig! Det kommer säkert märkas vid olika beräkningar :)
  /Rikedom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag hoppas verkligen det. Bör bli synligt så småningom i och med mer amortering per månad.

   Radera