Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

söndag 17 januari 2016

Som att prata med en vägg...

Försökte på Twitter påpeka att min bank, Nordea, lämnat ett årsbesked där det framkom att jag på mina konton fått hela 0 kr i ränta för 2015. Fick ganska snabbt ett svar, vilket de ska ha heder för. Dock blev svaret det jag förväntat mig. De skrev: "Hej. Ja med negativ styrränta är det dessvärre så det ser ut idag.". Jag replikerade då att jag inte riktigt köper ett sådant svar och att man som trogen kund förväntar sig viss ränta på åtminstone sparkonton. (De har t.ex. ett konto som så vackert heter Förmånskonto. Det är dock högst oklart i vad förmånen består av). De svarade då med i stort sett samma formulering som i första svaret. Så så mycket längre än så tror jag inte diskussionen kommer. Jag svarade att man borde ha förmåga till viss ränta för trogna kunder i och med de vinster bankerna gör...men det vet jag inte om jag får något svar på.

Enda sättet att få ränta av storbankerna i dagsläget är att direktäga aktier i bolagen och plocka hem utdelning. Jag tycker att de skulle kunna visa lite välvilja och åtminstone ha 0,2% eller någon symboliskt låg räntesats på sina sparkonton. Men det verkar de inte vara intresserade av. Som tur är har jag andra konton där jag åtminstone får viss ränta.

5 kommentarer:

 1. Hej. Detta kommer säkert inte som någon nyhet för dig, men kanske för några av dina läsare:

  http://www.finansportalen.se/sparkonto/

  Jämför sparkonton med bäst ränta och insättningsgaranti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tål att jämföra om man ska få ränta.

   Radera
 2. Blir det nått nytt inköp snart? Eller går pengarna till något annat roligt just nu? :-) Mvh Patrick

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har småköpt lite Telia och Tele2 faktiskt i nedgången.

   Radera
 3. Hej Mårten!

  Det här kanske är värt att testa för dig:

  Jag beskriver tillvägagångssättet detaljerat i min blogg: http://hurjagblirrik.blogspot.se/2012/02/guiden-for-att-vinna-minst-12-000-kr.html

  SvaraRadera