Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

lördag 20 november 2010

Funderingar på Neurovive

Har de senaste dagarna fått upp intresset för ett bolag som heter Neurovive. Eftersom jag arbetar inom sjukvården är det extra intressant med bolag som verkar inom läkemedelssektorn. Dock så har jag ju än så länge inte investerat i sektorn men nu väcktes intresset.

Neurovive forskar och utvecklar läkemedel med nervskyddande effekt. T.ex. bra vid stroke och andra neurosjukdomar. De har dessutom gått igenom en lång och lyckad process med sitt läkemedel NeuroSTAT vilket bådar gott. Tanken för bolaget är väl att tjäna pengar på att utveckla och sedan sälja preparaten med royaltyvinst.

Det känns som om att ett sånt här bolag kan vara en krydda i portföljen. Kursen har gått bra senaste året men enligt vad jag kan läsa så finns det stor potential i bolaget. Väldigt hög risk naturligtvis, men om man inte satsar allt för stora summor håller man ändå den totala risken nere. Tror det blir en post om ca 10 000 kronor när nästa lön kommer in. Det känns som en lagom summa att testa detta bolag med en period för att se hur det utvecklar sig. Sedan kan man ju alltid fylla på längs vägen om fler positiva signaler kommer in.

2 kommentarer:

  1. 10 tkr kan jag tycka är lite väl mycket på ett högrisk case om den totala portföljen är på 138 tkr. För att balansera risker kanske det kan vara bra att sätta procentuella ramar? Själv har jag aldrig satt mer än 5% i ett enskilt riskprojekt, men det är jag det... Trevlig blogg. :)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Det är väldigt mycket värt att få tips från andra då jag fortfarande är ganska grön inom aktievärlden. Jag ska ta mig en funderare på detta!

    SvaraRadera