Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

tisdag 30 april 2013

Återinvestera utdelningar?

Min tanke med utdelningar jag får från respektive bolag är att återinvestera dessa. Det behöver inte nödvändigtvis vara i samma bolag som pengarna kom ifrån utan jag väljer det bolag som ser bäst ut för stunden. Var får jag mest för mina pengar? Jag försöker även att väga in möjligheten till att öka utdelningen till kommande år och väljer gärna bolag där jag kan se en utdelningstillväxt. På detta sätt sker "ränta på ränta"och min förhoppning är att det på sikt kommer ge bra utväxling. Dock måste nytt kapital tillföras också för att skapa en bra grund. Just nu är det där det står lite still på grund av den sänkta inkomsten under mina studieår.

Mitt mål är att återinvestera 100% av utdelningarna. Det vore intressant att höra hur ni andra gör. Återinvesterar ni allt eller passar ni på att unna er något genom att konsumera för en del av kapitalinkomsterna?

8 kommentarer:

 1. Jag återinvesterar också all utdelning från min portfölj. Jag brukar vänta tills alla portföljbolagen har delat ut för att sedan använda pengarna. Problemet så som jag ser det nu är att börsen börjat bli lite dyr för min smak. Har tänkt ligga lite lågt nu fram till sensommaren eller något ditåt. Under den perioden brukar börsen inte gå så starkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag brukar ha samma förvarande. Intressant tanke att vänta till sensommaren.

   Radera
 2. "Jag försöker även att väga in möjligheten till att öka utdelningen till kommande år och väljer gärna bolag där jag kan se en utdelningstillväxt."

  Låter fint Mårten MEN dina bolag har ju ingen utdelningstillväxt (förutom industrivärden. Tele 2 sänker sin utdelning år för år och HM´s har legat still ett bra tag nu. Hur resonerar du där?

  mvh//Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är på sikt. H&M har höjt utdelningarna med åren. Men just nu verkar industrivärden se bra ut ur den synvinkeln. Dock finns det utrymme för nya bolag om jag finner några andra intressanta.

   Radera
 3. Fram tills att jag nått mitt mål så kommer jag återinvestera 100% för att kunna nå det snabbare.

  SvaraRadera
 4. Har ingen betydelse tycker jag. Man ska inte känner sig tvungen att köpa aktier om läge är inte rätt, bara för att använda sig av sina utdelningar.

  Enda gången att det kan vara en bra strategi är om det är DRIP metoden där inköpen är automatiska och courtage fria.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej hittar man inget köpvärt för stunden är det väl bättre att lägga undan utdelningarna till ett bättre tillfälle.

   Radera