Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

tisdag 15 oktober 2013

IMF:s desperata förslag?

IMF har gått ut med en riktig brandfackla. De kallar det inte ett förslag utan snarare något som kan starta en diskussion. Det de i en liten del av en rapport sagt är att man kan tänka sig att ett sätt att få in mer "skattepengar" till krisande länder är att alla Europeiska länder engångsbeskattar sina medborgares sparade pengar med 10%. Snacka om att sänka förtroendet totalt för att låta banken ta hand om ens sparpengar.

Jag hoppas på en dementi från IMF:s sida och att man slutar att lägga förslag eller "tankar" som skapar onödig oro i en redan orosfylld tid.

Det finns bara ett sätt att kommentera ett sådant förslag på: NEJ!

4 kommentarer:

 1. Man blir mörkrädd,ska Svenska sparare vara med och finansiera vad andra ställt till med.......Hoppas fler sätter ljus på detta idiotiska förslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är principiellt fel att de som skött sig och sparat pengar ska behöva riskera att bli av med dem. Även inom Eurozonen. Måste finnas andra lösningar på detta.

   Radera
 2. Jaa det är illa. Men det lustiga i artikeln är att dessa 10% räcker till att få ned skuldnivån som den var 2007 dvs strax innan finanskrisen. Mao så vill dom köra finanskris i repris... :-)

  Skämt åsido, hur kan dessa idioter ha dessa positioner. Antar att dom klättrat i karriären på ett annat sätt än att dom är begåvade och har kunskap inom sina områden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något märkligt är det i alla fall. Det de inte inser är att de kan förvärra krisen i och med att folk med mycket kapital att investera kanske tar detta bort från marknaden av rädsla. Inte idag kanske, men om man pratar mer om detta dumma förslag framöver.

   Radera