Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

tisdag 22 oktober 2013

Tele2 lämnar dyster rapport

Tele2 går sämre än på länge. Rapporten i morse visade ett sämre resultat än vad analytikerna hade räknat med. Bolagets VD Mats Granryd uppger också att man är nöjd med försäljningen men inte med lönsamheten och spår en svagare framtid.

Kursen dyker och är i skrivande stund ner ca 10 %. Just nu känner jag mig nöjd över att ha sålt av innehavet i förra veckan. Kommer nog dröja innan jag köper in mig i Tele2 igen. Det finns mer intressanta investeringsmöjligheter att hålla ögonen på.

6 kommentarer:

 1. Jag sålde mina 600 Tele2 aktier igår. Glad att jag gjorde det. Håller på att möblera om i portföljen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vad jag kallar timing! Tele2 sviker tyvärr nu vilket känns tråkigt.

   Radera
 2. För en gångs skull lyckas jag tajma marknaden!
  Jag misstänker att utdelningen kan komma att sänkas för nästkommande år. Viktar över till Telia och Industrivärden. De står säkert när börsen stormar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är nog klokt. Industrivärden tycker jag också om även om jag just nu sålt av på grund av ev. bostadsaffär.

   Radera
 3. Sålde mina Tele2 i våras och köpte istället Millicom. Det bytet är man ju ganska nöjd med så här efter Q3:orna. Frågan är dok om kursen faller lite till om det ändå inte är dags att byta tillbaka igen? Risk/reward har ju onekligen förskjutits en del sista tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror väl lite på det där. Misstänker att man kommer se fler säljrekar framöver vilket kan få kursen att sjunka. Men fortsätter den neråt blir det så klart mer attraktivt om man tror att de kan lösa lönsamhetsproblematiken.

   Radera