Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

söndag 8 februari 2015

Köpt NP3-fastigheter

Foto taget av blogginnehavaren
Den 28 januari gjorde jag mitt senaste aktieköp som jag av tidsskäl inte hunnit redovisa på bloggen förrän nu. Det blev inköp i ett lite mindre fastighetsbolag, nämligen NP3-fastigheter. Totalt blev det 260 aktier á 38,40 kronor. Bolaget noterades i slutet av 2014 och har fastigheter i sex olika områden i mellersta och norra Sverige (Sundsvall, Gävle, Dalarna, Östersund, Umeå och Luleå). Sett till fastighetsvärde är marknaden i Sundsvall störst med sina 30 %.

Bolaget har expanderat och har som mål att fortsätta växa. Jag gillar också utdelningsfilosofin där målet är att dela ut 60 % av förvaltningsresultatet.

Från bolagets hemsida kan man läsa om deras vision, affärsidé och strategi:

"Vision
Genom gott affärsmannaskap och med nöjda hyresgäster, investerare och intressenter, skapa Sveriges långsiktigt mest lönsamma fastighetsbolag.

Affärsidé
Med hyresgäster i fokus förvärva, äga och förvalta högavkastande kommersiella fastigheter i norra Sverige.

Strategi
Genom lokal närvaro, kreativitet och gott affärsmannaskap skapa värden i fastighetsbeståndet och därmed skapa förutsättningar för fortsatt god expansion och högt anseende.#
Källa: www.np3fastigheter.se 

Detta är ett långsiktigt case för min del och jag har svårt att sia om kursutvecklingen på kort sikt. Dock kan jag också fysiskt här i Gävle se fastigheterna och hur de sköter om dem och jag är mycket nöjd med vad jag ser. Blir en spännande resa framöver. Jag tror att kan de fortsätta expandera och hitta lägen så som de gör idag. Att ledningen dessutom tycks vara driven och kompetent är en bra grund! Tror förutom allt ovan också det är bra för min framtida portfölj att ha lite fastighetsbolag i blandningen.

2 kommentarer:

 1. NP3 är onekligen ett intressant case! Jag intervjuade faktiskt deras vd igår i en videointervju på ca 8 minuter. För dig som ägare tror jag den är sevärd!

  https://www.youtube.com/watch?v=q6APr8F8U40

  Mvh,
  Snåljåpen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för denna länk. Intressant! Ska lägga upp youtubeklippet på bloggen med.

   Radera