Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

söndag 22 mars 2015

Årets prel. skattebesked!

I dagarna har det tydligen varit full rusch till Skatteverkets digitala hemvist skatteverket.se. Anledningen är såklart att man nu som privatperson kan logga in och se hur mycket skatteåterbäring eller kvarskatt man får. En majoritet av svenskarna varken har kunskap eller tid att sätta sig ner och manuellt räkna efter och därför blir tillströmningen enorm de här inledande dagarna då tjänsten är öppen.

Samma läge gäller för mig. Nog skulle jag kanske kunna sätta mig och räkna men det finns liksom inget större behov. Jag vet att jag betalar in hyfsat rätt och nöjer mig med det. Det får gärna vara så att jag får tillbaka på skatten. Hellre det än att behöva betala in extra en gång årligen.

Min deklaration är nu inskickad. Dessutom före jag fått några fysiska papper i brevlådan. Kanske är det dags att skrota dessa papper? Det fanns ju ett förslag här tidigare om att de som bara ska godkänna ska kunna göra det genom att vara "tyst" och inte gör något alls. Tycker jag låter smart.

Nåväl, hur mycket blir det åter då... Jo, i  år blev siffran rätt hög, hela 10 300 kronor blir det som kommer åter. Alltid bra för det är ju pengar som jag inte räknat med. En del ska gå till sparande och en del kommer att läggas på sommarsemestern.

4 kommentarer:

 1. Härligt Mårten att få tillbaka på skatten. Jag får också tillbaka liknande belopp, det får gå till aktieköp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Bra att du kan lägga hela beloppet på aktieköp. Jag får väl se hur ekonomin ser ut men vore fint att också kunna göra så.

   Radera
 2. Kul! Slår dig med ca 1500 kr som pappa staten betalar tillbaka. Frågan är var de ska placeras...:)

  SvaraRadera
 3. Prisa gud för svenska skatteverket och ett elektroniskt system som klarar både aktiehandel och fastighetsförsäljningar - men lite skrämmande är det ändå att se hela min ekonomi online.

  SvaraRadera