Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

fredag 17 juli 2015

Ökar i H&M och TeliaSonera

Idag rapporterade TeliaSonera. En hyfsad rapport där fokus ligger på framtidens investeringar. Jag tycker Johan Dennelind ger ett stabilt intryck och har förtroende för honom som VD för bolaget måste jag säga. Tycker också om att han i radiointervju nämner vikten av att försöka växa framåt! Det bådar gott för bolaget som står och stampar lite men samtidigt levererar fina utdelningar till oss aktieägare. Därför valde jag idag att öka något i bolaget genom att köpa 100 aktier á 52.10 kr. En blygsam ökning men alltid något.

Vidare gjordes ett lite större inköp i H&M där 40 aktier köptes till kursen 338,40. H&M är verkligen en favorit och jag vill öka med regelbundenhet. Detta är dock långsiktigt.

3 kommentarer:

 1. Har Hm och Telia i min portfölj också. Telia känns bra för utdelningen och Hm tryggt då det ger bra avkastning över tid. Själv fokuserar jag på svenska aktier efter att hållt på 3 år med aktier. Insåg att courtage tog för mycket av mina pengar när jag köpte och sålde mycket amerikanska aktier. Har efter lång tid insett att det bästa jag kunde gjort var att köpt Avanza zero från början. Men idag köper hellre med små summor i svenska företag jag gillar. Följer gärna Fredrik Lundberg när det gäller köp och det har vart en bra strategi hittills. Nu sist köpte jag Skanska samtidigt som han och aktien är upp över 10 % sen dess. Även SHB har gått bra och jag kommer fortsätta följa hans köp då jag ser han som en bra förebild när det gäller långsiktigt ägande :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen en bra förebild att ta rygg på. Även jag borde nog fundera över om jag ska balansera upp med en indexfond av typen Zero. Känns inte som rätt tillfälle att gå in just nu, men skulle ju säkert lösa sig med tiden om man köper regelbundet.

   Radera
 2. Avanza Zero känns mer attraktivt när börsen gått ner lite :-) Index ligger ju nästan på topp nu. Sen är det ju lite roligare att vara direkt ägare i företag tycker jag. Har man lån kan man ju även lägga en del av sparandet på amorteringar. Jag har själv valt att betala av mitt bolån trotts att räntan är låg. Är ju skönt att vara skuldfri. Sen tänker jag att förr eller senare blir det säkert riktigt fina lägen på börsen och då kan man fokusera mer på aktieköp och mindre på avbetalningar av lån :-) Risken kan ju också vara att om räntan går upp får man mindre pengar över till sparande och samtidigt går aktierna ner i värde. Det är då man vill ha pengar så man kan fynda nya aktier :-) Passade på att köpa för mina 15000 jag hade i krigskassa nu i grek krisen. Så nu i slutet av månaden blir det att fylla på den igen och eventuellt nått litet köp om det finns nått attraktivt :-) Känns tråkigt när börsen går ner men det är oftast då dom bästa köpen sker. Tittar man på Insiders så köper dom i dippar men småsparare säljer av panik att förlora allt för mycket pengar.

  SvaraRadera