torsdag 9 juli 2015

Binder om halva bolånet

Idag var det villkorsändringsdag på mitt ena bolån hos SBAB. Jag har ju delat upp mitt bolån i två delar så att jag kan ha olika bindningstider på dem. Idag hade jag lite tur så att jag lyckades pricka in villkorsändringsdag med dagen då SBAB sänkte sina listräntor. Så nu är mitt ena lån på 359 500 kronor bundet på ett år framåt med en ränta om 1,59%. Absolut helt okej. Jag hade 2,39 % på det före så det blir ju någon hundralapp lägre boendekostnad i alla fall. Många bäckar små!

Den andra delen är bunden till april 2016 med en ränta på 1,72%. Lite dyrare men inte så farligt ändå. Känns som att jag bor väldigt billigt ändå. Avgiften till föreningen är på 2791 kr/mån för min trerummare vilket måste anses vara en låg avgift. Totalt hamnar nu boendekostnaden på under 5000 kronor per månad.

13 kommentarer:

 1. Härligt att du fått ner räntan :-) Blir mer pengar över till investeringar och annat kul. Får väl hoppas att räntan håller sig nere så du kan binda om det andra lånet till en bättre ränta också :-)

  SvaraRadera
 2. Sen jag har börjat läser bloggarna och vad de har för bundna räntan, ser jag att jag ha haft lägre rörlig ränta alla gånger. Men det har alltid varit ränta minskningar. Vi får se vad som händer när det äntligen går upp.
  Annars tror jag att det är ju banken som sätter räntan och man kan inte vinna om man binda den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, rörligt kan säkert löna sig i längden. Men tror ändå det är OK att binda på ett år på dessa nivåer.

   Radera
 3. Vad ingår i dina boendekostnader?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avgift till bostadsrättsförening, ränta och amortering har jag inkluderat.

   Radera
 4. Kul att du fått ner dina räntekostnader. Jag vill ändå tipsa om att på SEB kan man utan att förhandla allt för hårt binda ettårigt ner mot och även under 1% i dagsläget... Skulle jag binda upp mig idag skulle jag få 0,95% på ett år..
  Nu när bankerna måste presentera sina snitträntor på bolån så hamnar SEB klart lägst.. Kan vara värt att kika på det framåt april nästa år?
  /Emil

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att räntan är stark kopplade till beloppet. Hur mycket skulle du låna för att få en sådan ränta Emil?

   Radera
  2. Jag har knappt 2 miljoner i lån...
   /Emil

   Radera
 5. Jag har 0.97% på Swedbank, 2-månaders rörligt. Lånesumman är nu 420 kSEK. Amorterar drygt 20 tusen per år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den såg för bra ut för att tror.

   Radera
 6. fy satan jag måste förhandla om mitt bolån.
  Sitter på 1.92% rörligt :S och jag har riktigt god ekonomi, visserligen bara ett lån på drygt 818.000kr så inte så himla stort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag upplever att SEB har ofta bäst ränta. Swedbank, SBAB, Skandia och Länsförsäkringar gratulerade bara till räntan jag fått och kom inte ens med nåt motbud när jag sa vad jag fått hos SEB... Nackdelen är att min bankkontakt här i Norrköping är lite svår att få till ett möte med..
   Lycka till med förhandlandet Zacapa!
   /Emil

   Radera