Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

lördag 12 november 2016

Utdelningar 2016

För några veckor sedan trillade den andra årliga utdelningen från Telia Company in. Därmed är mina utdelningar i hamn för i år. Jag har ju en portfölj där de allra flesta av bolagen delar ut pengar på vårkanten, så det blir mestadels då det fylls på. På sikt vore det roligt att ha lite mer jämnt spridda utdelningar - men det gäller att hitta bra bolag först och främst.

Klicka för större bild
Summan är alltså 5303 kronor på helåret. Ingen jättesumma direkt. Vill verkligen att denna ska växa rejält framöver. Jag ser redan nu att med de prognoser som ligger för 2017 ska det bli mer, vilket ju är glädjande. Vi får hoppas att bolagen även fortsättningsvis kan bibehålla och gärna öka sin utdelning.

6 kommentarer:

 1. Mitt största frågetecken är om TeliaSonera bibehåller åtminstone utdelningen på samma nivå, men sannolikheten är att de sänker den. Tele2's troliga ökning kan dock kompensera något för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag håller med dig. Tror också att Telia kan få problem om skadestånd etc. blir på de nivåer de räknar med. De kommer nog dela ut, men kanske inte fullt lika mycket. Får hoppas på ökningar från andra :)

   Radera
 2. Grattis till bra med utdelningar för året. Håller med dig om att det skulle vara trevligt med utdelningstillväxt i befintliga bolag. Har du något utdelningsmål för 2017?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Egentligen har jag inte satt något direkt mål mer än att jag vill se en ökning på totalen. Glad om jag når mellan 6-7000 kronor för 2017.

   Radera
 3. Härligt att utdelningarna rullar in som dom ska :-) Lycka till med nästa års utdelningsmål. Mvh Slimis

  SvaraRadera