torsdag 20 april 2017

Lönesamtal 2017 + lönetillägg

Det årliga lönesamtalet har nu gått av stapeln. Jag uppskattar de här samtalen där man får feedback på sitt arbete under året. Det är bra avstämningar även om lönen inte går att påverka så mycket.

I år landade min löneökningsnivå på 3,03 % vilket i kronor motsvarar 1100 kr/månad i ökning. Det var över snittet vilket jag är otroligt nöjd med!

En annan del som också kommer att förstärka min lön framöver är att jag ska ta på mig ett nytt ansvarsområde. Detta innebär en del jobb och även ansvar vilket känns utvecklande och givande. Ett lönetillägg är kopplat till den delen om 4000 kr per månad. Dock är det tillägget bara kvar så länge som jag har uppdraget - men sköter man det är det inget som tas ifrån en.

Summan blir att min lön framåt kommer vara 5100 kr högre per månad jämfört med nuvarande lön. Det kommer i sin tur innebära ännu mer statlig skatt - vilket jag måste försöka kompensera för genom extra skatteavdrag. Inte roligt att få än mer kvarskatt!

Jag ska också justera upp mitt sparande framöver. Jag har dock inte hunnit tänkt mer på exakta siffror, så jag återkommer i hur det landar in när jag fått fundera lite mer.

Är nöjd!

6 kommentarer:

 1. Varför vill du inte låna pengar av skatteverket till 0% ränta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser helst att jag inte får kvarskatt. Mest för att jag är dålig på att spara in reserven och betala in i samband med deklarationen.

   Radera
 2. Grattis till löneförjningen! Vad innebär det här för total månadslön framöver?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Bruttolönen hamnar på 41 400 kr per månad. Sedan tillkommer några tusenlappar per månad för några politiska uppdrag jag har.

   Radera
 3. Grattis!
  Men jag instämmer nog med "Anonym". Då man ändå i dessa tider inte bör vara fullinvesterad är det ju förlorad avkastning att inte "låna" av skatteverket, gratis. Hard work pays off! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men det blir på marginalen och för egen del är det skönt att inte ha kvarskatt. Det är mest mentalt, logiskt förstår jag ert resonemang :)

   Radera