Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

onsdag 15 augusti 2012

Betald utbildning

I dagarna blev allt klart gällande vidareutbildning för min del. Mitt jobb kommer att betala en specialistutbildning. Upplägget är att man arbetar 50% och studerar 50%. Totalt är studierna om 60 högskolepoäng vilket gör att studierna tar två år att genomföra. Rent lönemässigt får jag lite mindre under studietiden men får böcker och resor betalda. Samtidigt har jag tagit på mig extra att arbeta en av fem helger vilket kompenserar till största del för lönetappet. Efter två års studier kommer min lön öka en del. Inget jättedramatiskt men det handlar om några tusenlappar i månaden. Det enda jag förbinder mig att göra är att arbeta 2 år på heltid efter det att studierna är klara för att inte bli återbetalningsskyldig. Jag ser det lite som en garanti för att jag har jobbet kvar i fyra år framöver och inte behöver oroa mig. Dessutom trivs jag ju så det blir inget problem alls.

Det finns en liten nackdel och det är att jag måste resa till en annan stad en dag per vecka för att vara på plats då utbildningen ej ges på distans. Närvaron är obligatorisk. Även om jobbet betalar resorna så kommer det ta mycket tid i anspråk bara för att resa. Dock hoppas jag kunna använda tiden till att plugga.

Jag ser mycket fram mot detta. Främst att få djupare kunskap inom det område jag arbetar. Sedan tror jag att en utbildning på avancerad nivå kan öppna nya intressanta dörrar i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar