Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

söndag 20 september 2015

Fördelning i aktieportfölj

Ibland är det bra att kika på hur fördelningen ser ut i ens aktieportfölj rent värdemässigt. Det var länge sedan jag gjorde detta men i takt med fler och fler köp kommer detta säga en del av viktningen av enskilda bolag i förhållande till totalen.

I dagsläget ser det ut såhär för min del:

Klicka för större bild!

Modebolaget H&M är största innehavet följt av TeliaSonera. Tycker fördelningen ser rätt god ut och det finns plats för fler bolag i portföljen. Möjligen utgör Pricer för stor del av totalen men då jag inte planerar öka i det bolaget utan ligga kvar så kommer den andelen på sikt minska och betyda mindre för totalen (om nu inte kursen tokrusar). Det totala portföljvärdet i kronor är ca 73 000 kronor i dagsläget. Ser fram mot att följa detta i takt med fler köp.

7 kommentarer:

 1. Fin portfölj. H&M och Teila är ett företag jag också gillar :-) Synd du gjort dig av med Industrivärden annars är det ju ett bra komplement. Lycka till med framtida innehav. Mvh Patrick

  SvaraRadera
  Svar
  1. Industrivärden kan återkomma. Har det på bevakning.

   Radera
 2. Långt kvar till miljonen. ETA 25 år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, jättelångt kvar till miljonen. Dock är inte det av någon avgörande betydelse. Tror det kommer gå fortare än 25 år. Planen är ju att öka sparandet successivt och förhoppningsvis få bra avkastning på investerat kapital.

   Radera
 3. Med Telia, tele2 och Pricer är vägen lång till miljonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att kommentera då det bara är ett påstående utan motivering. Jag tror på telebolagen framåt och ser Pricer som krydda.

   Radera
 4. Pricer har länge varit en kapitalförstörare. Vill minnas att den "backat" sedan ca 1999. Varför skulle det vända efter ca. 15 år?
  Telia o T2 saknar tillväxt eller har snarare negativ. Se dessutom på debaclet för Telia i öst. De säljer den tillväxt de har o får troligen inte mycket betalt. Vem betalar bra då man ej kan plocka ut vinsten från vissa av länderna? Även om detta ger dig en extrautdelning, vad händer med den långsiktigt?
  Skall man ha bra långsiktig utvecklig är det bättre med bolag med tillväxt likt H&M, tror jag. Men ok Telia o T2 lär med tiden minska som del av portföljen så de drar kanske inte ner den så mycket på sikt. Eller så hittar de på något nytt att tjäna pengar på.
  Vill man ha en krydda så kan man ta något bättre än Pricer. Men ok Fingerprint kom faktiskt fram efter många år likt Pricer. Så vem vet kanske du får rätt. Men tror man måste ha fler kryddor för att öka oddsen. Om man nu vill ha olönsamma bolag.

  Gillar dock läsa din trevliga blogg även fast jag inte har riktigt samma smak gällande aktier.
  Lycka till o hoppas du snart når ditt mål.
  / Magnus

  SvaraRadera