Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

söndag 20 december 2015

Nytt jobb och extrajobb

Kan nu presentera en glädjande nyhet som ska kunna stärka upp mitt sparande ytterligare framöver. Jag har i dagarna fått ett "nytt" jobb. Det jobb jag har idag har varit en projektanställning men tjänsten har sedan permanentats och skruvats om lite. Jag sökte såklart tjänsten då jag trivs superbra med mina arbetsuppgifter. Nu är det alltså klart att tjänsten kommer att bli min. Känns väldigt bra! Så själva jobbet är inte så nytt, även om tjänsten får ny beteckning. 

Lönemässigt så går jag upp ca en tusenlapp. Det som är mest positivt för egen del är dock att de lönedelar som tidigare varit s.k. tillägg nu bakas in i min grundlön. På det viset blir det säkrare då tillägg alltid kan dras tillbaka vid förändringar, en grundlön är ju svårare att ändra. Jag ska även ingå i 2016 års lönerevision så där tillkommer nog någon hundralapp med. Jag hamnade över medellön när man jämför med andra med liknande tjänster vilket också känns bra. 

Som lite grädde på moset så har jag även fått chansen att även denna termin arbeta extra som "lärare". Denna termin blev det tid som motsvarar ca 8500 kr netto. Detta utbetalas nu i december och planen är att skicka merparten av dessa pengar till mitt ISK för framtida aktieköp. Jag har även fått förfrågan om att göra detta extraarbete även nästkommande termin, så där säkras en liten extrainkomst även under år 2016. 

Jag ska nu fundera över hur jag ska justera mitt månadssparande framöver. Jag borde öka det med någon hundralapp i och med den höjda lönen. Annars är risken stor att de nya pengarna konsumeras eller används felaktigt. 

7 kommentarer:

 1. Grattis! Verkar som ditt arbete uppskattas både här och där. Belöning för ett gott utfört arbete brukar vara mer arbete...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är nog sant att det blir mer och mer jobb. Men än så länge känner jag att min kapacitet kan möta kraven och att det är roligt och lärorikt.

   Radera
 2. Grattis Mårten! Kul att dina prestationer ger resultat! Det måste kännas glädjande.

  SvaraRadera
 3. Grattis Mårten! Kul att dina prestationer ger resultat! Det måste kännas glädjande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det känns bra att man får utvecklas på många olika plan.

   Radera
 4. Bra kämpat Mårten. Hårt arbete lönar sig oftast :-) Grattis till nya tjänsten. Mvh Patrick

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, förhoppningsvis kommer det löna sig framåt också i form av ökad möjlighet till sparande.

   Radera