söndag 15 januari 2017

Nyttjat prenumerationer!

Jag prenumererar på en massa olika tidningar har jag upptäckt. Allt från tyska der Spiegel till hemmets journal. Det låter kanske märkligt men är inte så konstigt. Jag pratar naturligtvis om de prenumerationer som våra bibliotek står för. Alla dessa prenumerationer finansieras ju i slutändan av skattsedeln så på sätt och vis är vi alla prenumeranter av en rad olika tidskrifter, vare sig vi vill eller ej. Varför då inte använda sig av det man betalar för?

Allt känns kanske inte meningsfullt att läsa, men alltid finns det några tidningar som matchar ens personliga intressen. För min del är det bland annat tidningar om fotografering och självklart också ekonomi. Visst, det kan vara bekvämt att få tidningar hem i brevlådan, men det blir också ganska dyrt per år om man har några prenumerationer. Jag väljer istället att då och då slinka in på biblioteket och sätta mig ner en stund och läsa mina favoriter. En stund av lugn och ro. Lite kvalitetstid helt enkelt. 

7 kommentarer:

 1. Hej !

  Jag följer din blogg varje dag. Väldigt inspirerande ! Jag har en fråga till dig som kanske i ditt fall verkar lite dum. Men jag är ganska ny till det här med utdelningsaktier och vill verkligen lära mig.

  Men jag undrar. Hur går man i vinst med utdelningsaktier när aktien går ner när utdelningarna sker?... Man går ju liksom +-0? Eller har jag fel?... Vänligen förklara för jag är väldigt intresserad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du följer bloggen och att du har blivit inspirerad. Det är ju som du skriver så att kursen sjunker med samma procent som delas ut på avskiljningsdagen. Dock är min erfarenhet att kursen sedan tickar på uppåt igen över lite tid. Det andra argumentet är att man för pengarna kan köpa nya aktier, antingen i det aktuella bolaget eller helt andra bolag. Låt säga att man alltid återinvesterar utdelningen i samma bolag så får man fler aktier och en form av "ränta-på-ränta" då du tillslut får utdelning även på aktier du köpt för utdelningspengar.

   Lite rörigt förklarat, men jag hoppas att du förstår. På sikt kan utdelning också bistå att täcka kostnadssidan i livet. Att varje år få kanske säg 100 000 kr per år som passiv inkomst är inte fy skam!

   Radera
  2. Stort Tack för svaret :)... Och fortsätt gärna med "Senaste Aktieköp" för det gör allt så enklare att följa dig och dina fantastiska köp och tänkande ! / T

   Radera
 2. Kunde inte sagt det bättre själv! Biblioteket är fantastiskt :) Jag försöker gå till biblioteket åtminstone en gång varannan vecka och läsa tidskrifter. Främst ekonomi, träning och hälsa. Även lån av böcker naturligtvis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va roligt, då har du en högre besöksfrekvens än mig. Jag önskar jag gick dit betydligt oftare än jag gör. Får kanske bli ett mål under 2017.

   Radera
 3. Biblioteket är fantastisk. Var ofta där och läste när jag jobbade på en arbetsplats i närheten. Tyvärr är jag inte kvar på arbetsplatsen och det har blivit mindre besök. Ska försöka komma dit lite oftare igen. Mvh Slimis

  SvaraRadera