Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

söndag 16 januari 2011

Aktiefördelning

Det var ganska skoj att göra diagram, så jag fortsatte direkt med att bena ut aktierna i ett diagram inklusive %. Det ger en otroligt tydlig bild och detta är nog ett redskap jag kommer gilla att använda mig av framöver för att visualisera saker på. Det ger ju en bild för här och nu, redan imorgon blir ju bilden något förändrad beroende på kurser. Men jag tycker ändå det säger något. Speciellt om man kan göra fler och jämföra över tid.

Tyngdpunkten har jag på H&M och Ratos. Där lär övervägande del fortsätta finnas även om jag är inne på att öka i Öresund i år. Observera att diagrammet bygger på aktiernas aktuella börsvärden ställt igenom mitt totala aktiekapital i portföljen. Finns ju många olika sätt att lägga upp dessa diagram på. Efter anskaffningskostnad, aktuellt värde etc. Jag valde aktuellt värde då de speglar portföljen precis som den ser ut i dagsläget.

5 kommentarer:

 1. Bah! Ditt diagram är mycket snyggare!
  Excel 2010?

  Diagram och grafer är ett utmärkt sätt att bokstavligen skaffa sig en bild över sitt investerande. Betydligt roligare att titta på istället för alla dessa siffror och procent.

  SvaraRadera
 2. Nej, det är faktiskt diagram från Openoffice calc. Kör bara openoffice, är för snål för att skaffa Microsofts officepaket. Å openoffice tycker jag fungerar minst lika bra med tanke på att det är gratis :)

  Ja, och mycket mer överskådligt. Man ser delarna av helheten på ett helt annat sätt.

  SvaraRadera
 3. Okej, mycket snyggt! Finns en risk att jag använder liknande layout till mina nätkommande diagram, hehe.

  SvaraRadera
 4. Gör så. Bara bra om man får tips av varandra!

  SvaraRadera