Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

tisdag 4 januari 2011

Kontant betalning

Idag levererades min helt nya säng. Så härligt! Nu kan aktierna gå hur som helst, jag lär sova gott om nätterna i alla fall, haha. En sak jag kom å tänka på är hur skönt det är att betala saker kontant. Jag har nog aldrig tagit något på avbetalning. Jag sparar tills jag har råd. När jag skulle köpa sängen blev jag såklart erbjuden "räntefri" avbetalning på 24 månader. Men tänk va segt, att betala för en sak i TVÅ år framöver. Nej, då känns det bättre att få det överstökat direkt. Har man inte pengarna ska man nog inte köpa saken heller. Nu pratar jag såklart om konsumtionsvaror och inte bostadsaffärer där jag ju förstår att ett lån ofta är enda möjligheten. Jag har till och med svårt att binda mig för ett abonnemang på mobiltelefonen. Jag köper helst telefonen kontant utan abonnemang. Nackdelen är att jag lockas att byta oftare...men ja, tekniska prylar är ett intresse så.

Gamla sängen ska ut på blocket. La ut en soffa som blivit över där igår som jag fick 500 kronor för. Ganska bra fart på att bli av med saker på blocket faktiskt. Å de pengarna kan ju gå direkt in på aktielikvidkontot vilket ju är bra.

2 kommentarer:

  1. Jag betalar också bara kontant, jag avskyr att vara satt i skuld. Göran Persson hade rätt i att man som skuldsatt inte är fri. Tyvärr verkar inte resten av svenskarna resonera som oss, eftersom hushållens skulder fortsätter att växa.

    Blocket är riktigt bra förresten. En stor fördel är att man kan bli av med skräp och inte själv behöva göra sig besvär att åka med det till tippen - dessutom kan man få betalt för eländet. I år har jag sålt en tjock-tv med rejäla glapp i scart-kontakten och utan fjärrkontroll (vilket köparen självklart visste om). 150 kronor fick jag för den. Jag sålde även en gräsklippare som var rejält trasig. 200 kronor. :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det är lite skrämmande hur folk lånar till allt möjligt. Det positiva är väl att vi som inte lånar står starka, men för samhället i stort är det nog inte positivt.

    SvaraRadera