Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

söndag 16 januari 2011

Grov fördelning


Här finns en bild på min fördelning mellan de olika spar-/investeringsformerna. Det är en grov skiss utan några exakta procenttal. Idén fick jag från Aktieväktarens blogg. Dock går ju att utläsa lite av diagrammet. Som att det är en övervägande del aktier samt att min allemansfond III som funnits med sedan barnsben utgör den största fonden. Ska bli intressant att ta fram liknande diagram framöver för att se om skillnaden ändrar sig. Ska nog lägga ner lite tid med miniräknaren då också för att få fram en mer exakt bild i procent av varje bit.

Jag har egentligen inte funderat speciellt mycket över hur jag önskar ha fördelningen mellan fonder och aktier. Tror jag lutar åt att ha merparten i aktier, så jag får väl fortsätta på liknande sätt som jag gjort nu. Då verkar det ju bli övervägande aktier av sig självt. Kanske öka något i fondsparandet på sikt eftersom mycket av fondpengarna finns där sedan förr.

Hur ser er fördelning ut?

2 kommentarer:

 1. Snyggt Mårten!

  Intressant att vi har snarlik fördelning mellan aktier och fonder också. :)
  Jag är inne på samma linje med att fortsättningsvis investera majoriteten av mitt kapital direkt i aktier. Möjligen skulle jag kunna tänka mig att utöka fondsparandet med en tusenlapp i kanske Indien alternativt en asiatisk småbolagsfond.

  SvaraRadera
 2. Tack.
  Ja, aktier är ju mest intressant helt klart. Å jag tror jag man tjänar på det i längden om man lyckas välja bra bolag. Det trista med fonder är ju att de allra flesta har ganska dyra avgifter vilket avskräcker.

  SvaraRadera