Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

torsdag 3 februari 2011

Persson ökar

Enligt ett flertal nyhetskällor har Stefan Persson via sitt bolag köpt nya B-aktier i H&M idag till ett värde av ca 720 miljoner kronor. Det kan man säga är en lite annan nivå än den man själv befinner sig på när man köper för ca 10 000 kronor och tycker det är "ganska mycket". Frågan är vad motivet är. Kanske är det så enkelt att han är långsiktig och ser en bra chans att köpa på de nivåer som är idag. Precis som många andra småsparare verkar resonera. Men ja, det kan ju finnas så otroligt många skäl till varför han köpt, så det är svårt att spekulera i. Men ha gissningar går ju bra.

Kul att läsa på nätet också om hur många av oss småsparare som gjort köp och som tror på H&M på lång sikt. Vi får hoppas på en bra resa. Själv har jag ingen gräns på långsiktigheten i H&M. Vet bara att den kommer finnas med i portföljen länge länge. Å vid chans till köp till en bra kurs så passar jag på att fylla på med lite fler.

4 kommentarer:

 1. Hej,

  Intressant blogg. Du har inte lust att länka till Tradingportalen.com :)

  Mvh
  Erik

  SvaraRadera
 2. Hej. Tack! Jo, det är alltid intressant med länkar till sidor om investeringar. Lägger upp en länk på bloggen!

  SvaraRadera
 3. Persson gör nog bedömningen att det blir svårt att öka mycket billigare de närmsta åren. :)

  SvaraRadera
 4. Ja, det är det jag tror också. Det måste man ju tolka som ett "bra" tecken. Hoppas bara att nivåerna kan stanna kvar en liten liten stund så att jag hinner köpa lite mer, haha. Dubbelt det där, man vill fylla på billigt men samtidigt önskar man ju att kursen tar fart uppåt någon gång.

  SvaraRadera