Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

tisdag 18 oktober 2011

Bra granskning av Nordea

Äntligen! SVTs Aktuellt har två dagar i rad granskat Nordeas usla fondverksamhet. Igår och idag hade man tagit hjälp av Morningstar för att få fram statistik. Å statistiken visade att 9 av 10 fonder INTE slagit index. Detta trots en aktiv förvaltning och dyra avgifter. Igår kom man med beskedet att 6/10 fonder gått back under en tioårsperiod. Skandalöst uruselt! Tack och lov att man övergett storbankernas fonder. De gör grymma pengar på dessa fonder och utnyttjar folks okunskap.

Idag var det också en debatt i Sveriges Radio P1:s Studio Ett mellan Joel Dahlberg, ekonomijournalist E24 och Pia Nilsson, VD Fondbolagens förening. En mycket intressant debatt som går att avlyssna här. Det är i det närmaste skrattretande att höra på Pia Nilsson och hennes tafatta försök till argument för sina intressen. 


Nej, fondbranschen kommer jag hålla mig långt ifrån. Bortsett från Avanza Zero som jag ännu behåller då den följer index och är helt utan avgifter. Den lär ju slå Nordeas aktivt förvaltade fonder med hästlängder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar