Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

torsdag 20 oktober 2011

Glädjetecken från Nokia?

Idag kom Nokias rapport. De slog förväntningarna även om resultatet som sådant visade på ett underskott. Aktien gick dock upp drygt 6%. Det gör att jag nu "bara" förlorat ca 50% av det jag investerat i bolaget. Tur att det handlar om relativt små belopp. 

Jag tror kursen kan återhämta sig ytterligare när de får de nya Windowslurarna på plats. De kommer troligen följa designmönstret från N9 som blivit väl mottagen av kritiker. Dock är jag fortfarande lite skeptisk till själva operativsystemet som sådant, hur bra designen på lurarna än må vara. Det kan dock vara gamla erfarenheter av Windows mobile som sitter i ryggraden och får en rysa vid blotta tanken. WP7,5 ska ju tydligen vara rätt okej om man ser till användarvänlighet. 

Intressant framtid blir det i alla fall.

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Hur långe har du månadssparat i Avanza Zero och hur ser värdeutvecklingen ut än så länge?

  SvaraRadera
 2. Ungefär ett år har jag sparat i fonden. Just nu ligger jag ca 10% back i den. Men fortsätter köpa in mig månadsvis och hoppas på en vändning.

  SvaraRadera
 3. jag tänkte börja månadsspara i den själv. Står den lägre nu än den gjorde då du började?

  SvaraRadera
 4. Det tror jag den gör. Har inte exakta kursen jag gick in på faktiskt. Men den borde stå lägre idag då börsen gått ner 20% på årsbasis.

  SvaraRadera