onsdag 15 april 2015

Extrajobb

Ibland händer saker som man inte riktigt räknar med. För någon vecka sedan blev jag tillfrågad om jag kunde tänka mig att vara lärare och leda några seminarier och rätta examinationsuppgifter inom högskolevärlden. Jag funderade en stund men ansåg att tiden jag behöver lägga ner är helt klart värt pengarna det ger. Dessutom ger det säkerligen mycket bra erfarenheter också som alltid är värdefulla utöver de rent ekonomiska aspekterna.

Jag har valt att ta semester från mitt nuvarande arbete tre dagar för att kunna vara på skolan istället. Uppgifterna kommer jag väl få rätta på kvällar och helger men det är ju under en begränsad period.

Detta extrajobb leder till lite extra i lön som jag kan sätta av i sparande vilket ju känns riktigt bra. Vet inte exakt när lönen utbetalas men blir väl de kommande månaderna.

Visst, detta är ju som sagt temporärt. April månad blir ett mindre "stressmoment" hela månaden känns det som. Men med bra planering så verkar det fungera.

Har också fått information om att samma inhopp även kan bli aktuellt för nästkommande termins studenter. Känns som ett bra "extraknäck" som jag bör ta tillvara på, även om jag får offra några semesterdagar på det.

Har ni läsare någon form av extrajobb?

6 kommentarer:

 1. Bra att du tar tillvara på chanserna till erfarenhet och extrainkomster!
  Har själv inget extrajobb, men skulle kunna tänka mig det. Har svårt att komma på vad det skulle kunna vara bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är absolut öppen för sånt här. Extra roligt när jobbet "söker upp mig" och inte tvärtom.

   Radera
 2. Håller helt med föregående skribent.
  Själv bruka jag jobba varje sommar på min semester. Alltid trevligt när det trillar in dubbla löner under 2 månader. Samtidigt så ger det bra med erfarenheter.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter klokt om man har energin! Är det olika branscher eller samma varje år?

   Radera
 3. Tyvärr blir det inte så mycket extra i plånboken, mest skatt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror ju lite på hur mycket man tjänar på sitt ordinarie arbete. Men visst, en del skatt får man ju betala men det blir också mer kvar till sparande vilket jag ser positivt på.

   Radera