tisdag 21 mars 2017

Lämnar aktiespararna

Under många år nu har jag varit medlem i Unga aktiesparare. En härlig organisation på många sätt och vis och jag upplever att jag fått ut mycket av mitt medlemskap. I dagarna kom dock en ny räkning....jag hade plötsligt blivit "vuxen", dvs. över 29 år. Helt plötsligt har medlemsavgiften skjutit i höjden och de ska nu ha hela 595 (!) kronor för ett års medlemskap.

Tyvärr så är det på tok för högt för det värde jag upplever att jag får ut av medlemskapet. Hur kan de försvara en så pass hög avgift? Jag tror de skulle få fler medlemmar att gå med och stanna om man valde att ha en medlemsavgift på säg 300 kr per år.

Vi får väl se om jag någon gång återvänder. Det jag kommer sakna är väl att få hem tidningen, men den kan man också läsa på annat håll.

6 kommentarer:

 1. Med ränta på ränta blir en utgift på 595 kr mycket med tiden. Tycker du gör helt rätt i att sänka dina fasta kostnader. Hade jag vart dig hade jag även lämnat facket och A-kassan. Istället hade jag amorterat och investerat dessa pengar. Med din utbildning och erfarenhet kommer du aldrig bli utan jobb. Jag själv väljer att stå utanför denna trygghet men jag vet att väldigt få tänker som mig. Hoppas du klara dig bra utan tidningen framöver :-) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Facket har jag sedan något år tillbaka lämnat. A-kassan är jag fortsatt med i som en trygghet även om jag vet att jag med 99% sannolikhet inte blir arbetslös. Något gör att det är svårt att säga upp just den delen - kanske är det arv?

   Jag ska nog klara mig bra. Får gå till biblioteket och läsa ekonomitidskrifterna som finns där istället.

   Radera
 2. Som jag skrev på twitter...
  Med tanke på hur mycket jag får för knappt halva priset på en lunch, per månad(!), tycker jag att det är riktigt billigt. Bara tidningen är vär 39 spänn anser jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är en kombo av att jag kan läsa tidningen på annat håll och att lokalföreningen här inte är så aktiv med arrangemang etc. Får inte ut så mycket av medlemskapet.

   Radera
 3. Jag tror att Aktiespararna behöver krympa sin kostym en aning. De står på diverse bolagsstämmor och kräver att bolagen ska ha koll på kostnaderna i verksamheten men det känns ibland som om de inte lever som de lär...

  Men tro inte att jag tycker illa om dem. Tvärtom! Och det går att delta på många av deras event även som icke medlem. Det kostar nån krona extra bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Känns som att det arbetar väldigt många inom den centrala organisationen. Kanske bör de fundera hur de själva blir mer effektiva så som du beskriver.

   Bra tips att man kan gå ändå om man önskar. Tack!

   Radera