Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

onsdag 18 augusti 2010

Hennes & Mauritz

När jag köpte H&M aktier i slutet av juni för 213,40 kr/st hade jag inte anat vilken fantastisk utveckling de skulle ha. Riktkurserna från analysinstitut har ändrats uppåt och just nu ligger trenden på 260-280 kronor per aktie. Nuvarande kurs är 243,10 kronor. Både försäljnings- och butikstillväxten är väldigt god. Väldigt glädjande! Att de dessutom har bra direktavkastning gör bara saken bättre! Borde nog lägga nästa aktieköp i H&M. Är dock orolig rent allmänt om vart ekonomin egentligen är påväg. Ord som "dubbeldip" skrämmer lite faktiskt.

Kul när en investering ser ljus ut!

3 kommentarer:

 1. H&M tuffar på fint och de åkte in i min långsiktiga portfölj förra veckan.

  Själv oroar jag mig inte för någon dubbeldipp, utan har börjat inse att om en sådan ändå inträffar så är det då jag ska fylla på med fler utdelande kvalitétsaktier.

  SvaraRadera
 2. Härligt! Nej, egentligen är det ju precis som du säger ett utmärkt tillfälle för köp. Det som jag funderar på är huruvida jag bör avvakta med aktieköp för att ev. ha något att köpa för vid en ev. dubbeldipp. Något jag med säkerhet aldrig får svar på utan att invänta framtiden och se...

  SvaraRadera
 3. Jag är själv sugen på både H&M och Ratos. Som jag skrivit tidigare tror jag även på WeSC, så det gäller att bestämma sig. Men det är klart, man kan ju köpa allihop. Den här månaden lutar det dock åt WeSC. Förmodligen blir det WeSC innan kursen sticker för mycket, då det är fler och fler som får upp ögonen för aktien.

  SvaraRadera