Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

söndag 29 augusti 2010

Oroligt

Det känns onekligen lite mer oroligt vart ekonomin skall ta vägen här framöver. Sverige klarar sig ju bra än så länge men vi är ju ganska beroende av vår export. Flera €uroländer verkar ha fortsatta problem och så även USA där vissa siffror är "okej" medan andra tolkas av experterna som "urusla". Börsen här hemma svänger därefter.

Just nu känns det som om att jag kommer spara undan pengar på mitt aktielikvidkonto och se vart det tar vägen. Då kan jag köpa om det vänder neråt också. Öresund lär ju få sig en känga på måndag i och med att FI drog tillbaka HQ-banks tillstånd. Eller ja, det är väl på god väg i alla fall. Tur att jag valt att inte gå in i den röran. Dock kan ju ett bra tillfälle komma där man kan köpa in sig på en bra kurs, då i Öresund givetvis.

3 kommentarer:

  1. Nedgång är köpläge. :) Bara att köpa och behålla, enligt Buffetts och Aktiestinsens filosofi. Men det är klart, man vill alltid köpa billigt.

    SvaraRadera
  2. 88kr som billigast idag ser det ut som. Undrar hur morgondagen blir. :)

    SvaraRadera
  3. Ja, jag köpte Öresund under gårdagen. Ska bli intressant å se om de fortsätter neråt eller hur det blir. En mindre post som tål lite nedgång och inte tynger totalen.

    SvaraRadera