Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

fredag 27 januari 2012

200 000 SEK


Ungefär en månad senare än det jag hade hoppats på når jag slutligen 200 000 kronors gränsen. I och med lönen som kom in idag den 27:e och avsättningen i samband med denna passerades ännu en milstolpe. En femtedel av en miljon kronor har jag nu! Känns faktiskt ganska bra att det går att skapa ett sparande som fungerar trots en lön som inte är den bästa. Investeringar är en del i det hela även om dessa totalt inte gett någon större avkastning med anledning av börsåret 2011 som inte gick min väg, även om vissa av innehaven ligger på plus. Glädjebarnet är Betsson och sorgebarnet i portföljen är helt klart Nokia. Dock verkar det kunna hända en del saker på sikt, så jag behåller i dagsläget.

Får se om det blir ett köp snart eller om jag ska avvakta lite. Har inte riktigt bestämt mig ännu.

Resan fortsätter. Jag är minst lika inspirerad som när jag började och om 50 000 kr till når jag en fjärdedel av miljonen...

11 kommentarer:

 1. Grattis!

  Vilken härlig uppgång det har varit i januari!
  Hakade på Betsson efter att du skrivit om aktien i bloggen.
  Jag har snittkurs 156, eftersom att jag köpte in mig igår igen.

  Har gett 12% nu.

  Det skulle vara kul att få se en printscreen över ditt innehav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, Betsson har gått bra. Borde nog försöka fylla på lite fler om det kommer en dipp. Fast den kanske bara fortsätter uppåt, vem vet.

   Ja, en printscreen kanske kan komma så småningom!

   Radera
 2. Hej Mårten!

  Stort grattis och bra jobbat till att ytterligare en milstolpe är avklarad. Jag ska snart uppdatera min portfölj, måste bara hålla mig i några dagar till så att januari kan ta slut :) Hur stor del av nettolönen sparar du? Vad har du för GAV på Betsson?

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag lägger i dagsläget undan 25% av nettolönen. Tycker det är rimligt med tanke på att lönen från början inte är speciellt hög. Har funderat av och till på att höja till 30% vilket säkert skulle gå det också om man tänkte sig för mer angående utgifterna.

   Har bara gjort ett köp i Betsson hittills och det var till kursen 130 kronor. Sådana nivåer lär det bli svårt att komma till inom den närmaste framtiden.

   Radera
  2. Grattis till en bra ingångskurs i Betsson!! Det är en svår avvägning man måste göra när man ska avgöra hur stor del av nettolönen man ska spara. 25% är bra!

   Radera
 3. Stort grattis! Själv är jag nte riktigt uppe på 200k än! tittar dagligen in din blogg, skoj o läsa! Mvh Patrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Patrik!
   Tack! Kul att du följer bloggen! Hoppas du fortsätter med det, alltid kul med läsare och feedback på inläggen.

   Radera
 4. Sparar 50-60 % läger av 10 000 av lönen varje månad.. Går bra med låga omkostnader... (betalar ingen hyra bla) På ett år kan man spara 120 000 kr.. Om man bara vill...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis, det är riktigt bra att komma upp i den procentsatsen per månad.

   Radera